Annons:

SÅ LÅNG BLIR ASKARS AVSTÄNGNING: ”ALLVARLIGT NÄR MAN GÖR DET”

Habib Askar har fått sin dom efter att ha spelat en division 6-match utan att ha rätt till det. Han stängs av i åtta månader. Foto: Privat och Ossian Mathiasson

SÅ LÅNG BLIR ASKARS AVSTÄNGNING: ”ALLVARLIGT NÄR MAN GÖR DET”

Oskarshamns AIK-spelaren Habib Askar har fått sin dom. Han stängs av från fotbollsspel i åtta månader. 
– Det är enligt den normala mallen, säger Magnus Appelberg på Smålands Fotbollförbund. 

Annons:

Krokstorps IF använde sig av en obehörig spelare i matchen mot Blackstad/Odensvi och Smålands Fotbollförbund har ansett att klubben gjorde fel. 

BOIF har tilldelats segern och den obehörige spelaren, Habib Askar i Oskarshamns AIK, har fått vänta på sin bestraffning. 

Nu har Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd fattat sitt beslut om en lång avstängning från spel. 

– Spelaren (Habib Askar) har fått en längre avstängning, åtta månader från och med nu. Beslutet kring Krokstorps båda ledare är bordlagt i väntan på mer information och underlag, säger Magnus Appelberg. 

Hur har ni resonerat kring längden på avstängningen?

– Det är enligt den normala mallen. Krokstorp har spelat med en obehörig spelare och spelaren har spelat under ett annat namn än hans eget. Det sker under falsk identitet. Det är allvarligt när man gör det, säger Appelberg. 

"Oense om vem som är ansvarig"

Han berättar att det var en enig disciplinnämnd som fattade beslut om att stänga av Habib Askar från spel från 23 september till 23 maj nästa år. 

Vad angav Askar för förklaring i sitt yttrande?  

– Jag kan inte kommentera vad han skrev, det är en intern utredning. Berörd part har möjlighet att överklaga. 

Hade bedömningen varit likadan om spelaren hade tillhört Krokstorp, varit avstängd och spelat ändå?

– Det finns olika grader på bestraffning som man utgår från. Om det hade varit en avstängd spelare som tillhör samma förening så är det en annan grad av tidsbestraffning. Det brukar röra sig om mellan tre till sex matcher. I det här fallet kan man kalla det för en urkundsförfalskning, att man har spelat under ett annat namn än sitt eget. Det är en handling som kräver att man är medveten om vad man gör. 

Vad blir det för bestraffning när det kommer till Krokstorp?

– Vi är lite oense om vem som är ansvarig ledare för matchen och spelartruppen. Vem står uppskriven på lagrapporten? Ansvarig ledare har ett ansvar för spelarförteckningen som man lämnade in. Det är huvudtränaren Younes Askar och ledaren Lars Lundgren det handlar om. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt