Annons:

Hanna Nilsson gjorde mål för FBSK. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

Missade seriesegern efter sent insläppt mål: "Riktigt deppigt"

Frödinge/Brantestads SK var minuter från seriesegern. Men trots hjälpen från Öis/Vista blev det ingen serieseger. FBSK släppte in 2-2 i 89:e mot VIF B.
– Det känns för jävligt, säger tränaren Robin Blomberg.

Annons:

FBSK behövde hjälp från bottenlaget Öis/Vista på söndagen. Oväntat nog fick man det. I 90:e gjorde Öis/Vista 2-1 på Fredriksdal/Äng. 

Då hade det räckt med seger för FBSK för att vinna serien. Men i 89:e släppte Frödinge in 2-2 på Ceos mot VIF B.

– Det känns för jävligt, det är riktigt deppigt. När vi får hjälpen av Ölmstad, så är det klart att det blir en missad serieseger. Det visste vi inte då, men det är tungt. Jättetråkigt. Jag är väldigt besviken över prestationen i andra halvlek. Jag är jätteförvånad och frustrerad. Det var en ren inställningsfråga och vi har bara oss själva att skylla, säger Robin Blomberg. 

"Chockad"

FBSK tog ledningen genom Nathalie Strande i 35:e och några minuter senare utökade man sin ledning. Hanna Nilsson gjorde 2-0-målet. 

– Vi gör en väldigt stabil första halvlek och då är 2-0 i underkant. Känslan inför andra halvlek är väldigt god, men jag är chockad över hur vi uppträdde. Vi trodde matchen var vunnen och var väldigt passiva. Ingenting stämmer, så det är inte alls orättvist. Vimmerby förtjänade kvitteringen. 

Johanna Hultqvist reducerade med kvarten kvar och i 89:e kom 2-2 genom Molly Gustavsson. 

– Vi var väldigt sugna på att göra en bra match och få känna oss nöjda. Det var vi inte efter första halvlek. I andra halvlek gör vi det bättre, vinner bollen högre upp och har bättre uppspel. Då gör vi det riktigt bra. Det var nog varsin halvlek, säger VIF B:s Håkan Ericsson. 

Kvalspel väntar

Nu väntar ett ovisst kvalspel för FBSK. 

– Jag vet att det är fyra lag i en grupp och matcher de kommande tre helgerna. Vi får vara besvikna i kväll och sedan får vi börja ladda för det i morgon, säger Blomberg. 

I FBSK fick alla beröm för första halvlek, men inte för den andra. Hos VIF B stack Emma Wessman, Julia Wirsén och Emmy Karlsson ut. Håkan Ericsson ville även berömma ensamme domaren Alexander Lagerström för en fin insats. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt