Annons:

Gunnarssons kanon frälste VIF – slog serieledaren

Niklas Gunnarsson blev matchvinnare med sin frispark borta mot Assyriska. Foto: Simon Henriksson

Gunnarssons kanon frälste VIF – slog serieledaren

Assyriska på bortaplan är kanske den på papperet absolut svåraste matchen för Vimmerby IF i år. Nu är den avklarad – och VIF lämnade Mamre IP med ruskigt sköna och viktiga tre poäng efter Niklas Gunnarssons frisparkskanon.
– En bragdmatch, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

Assyriska är favorit i årets division tre. Inför dagens match hade laget fem raka segrar och ledde serien – men ett urstarkt Vimmerby spräckte sviten. Matchen slutade 1–0 sedan Niklas Gunnarsson blivit den enda målskytten med en läcker frispark i den 30:e minuten.

– Det var en riktigt stark lagprestation, en bragdmatch. Med tanke på att vi möter serieledaren som har fem raka och som satsar på att gå upp så känns det väldigt bra att ta tre poäng. Det känns skönt att vi har tryggheten i vårt sätt att spela och att vi har de här styrkorna som man bara kan ha om man jobbar som ett lag, säger en glad David Lindgren.

 Struligt inför avspark

VIF:s förberedelser var inte smärtfria. Ted Åström Åberg tvingades lämna återbud kort före avresa och på uppvärmningen kastade Abdulrhman Kharma in handduken på grund av skada. 

– Utöver det så har inte Markus Ahl kunnat träna för fullt den här veckan, men vi knyter näven och bara kör på. Utifrån förutsättningarna gör vi en väldigt bra första halvlek.

Påverkades ni något av återbuden?

– Vi hade lite idéer om hur vi ville använda ”Abbe”. Mohammed Ibrahim är inte den spelartypen så vi fick justera lite, men vi är stabila i vårt sätt att spela. Det är mer detaljer.

Tog ledningen efter 30

Matchen präglades av mycket kamp och var en jämn historia. Efter en halvtimme tryckte Niklas Gunnarsson in det så viktiga ledningsmålet med en tung frispark.

– Det var en kanon från ”Nicke” och vi skapar en del lägen. Framförallt släpper vi inte till så mycket chanser under matchen.

Före paus drog Assyriska sedan på sig ett rött kort. Med en man mer hade Vimmerby god kontroll efter paus. Det fanns chanser för 2–0, men främst imponerade Vimmerby defensivt.

–  Första minuterna i andra såg det lite ängsligt ut, men vi kom snabbt in i det och tog jobbet och kunde hota dem.

"Visar att vi håller"

VIF höll undan och i och med segern passerar VIF Assyriska i toppen av tabellen. Nästa helg väntar en ny toppmatch då Smedby besöker Arena Ceos/Skobes Arena.

– Ser man till vilka spelare Assyriska har så räknar jag med att de kommer vara med i toppen under hela säsongen, men Smedby nästa helg kommer också bli tufft. Det känns som att det är några lag som kommer slåss om det och att vi kommer vara ett av dem, det är vårt mål. Den här matchen visar att vi håller mot topplagen.

Lindgren ansåg att samtliga spelare stod för väldigt fina insatser, men lyfte fram Markus Ahl lite extra. Han var en gigant i dag.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt