Annons:

TUNA FIXADE NYTT KONTRAKT EFTER STARK KÄMPAINSATS

IFK Tuna tog en poäng mot Myresjö/Vetlanda och löste division 4-kontraktet på egen hand. Foto: Ossian Mathiasson

TUNA FIXADE NYTT KONTRAKT EFTER STARK KÄMPAINSATS

IFK Tuna har spelat färdigt för i år och slipper ett ödesmättat kval. Det blev 2–2 mot Myresjö/Vetlanda samtidigt som Aneby föll med 0–3 mot Stensjöns IF. 
– Det är en fantastisk känsla, säger tränaren Mattias Gustavsson.

Annons:

Det har funnits en överhängande risk att IFK Tuna tvingas till negativt kval för att förnya sitt division 4-kontrakt. 

Tuna hade allt i egna händer inför dagens avslutande omgång och gjorde sitt jobb. Poängen som de tog via 2–2 mot Myresjö/Vetlanda räckte för att säkra kontraktet i och med att Aneby föll med 0–3 mot Stensjön. 

– Vilket jäkla slit grabbarna gör, det är helt otroligt bra. Det är en fruktansvärt bra kämpainsats. Jäklar alltså, alla spelare på planen slet för varandra. Det behöver inte vara snyggt alla gånger. Slitet kommer man långt på, säger Mattias Gustavsson. 

Tvillingarna gjorde varsitt mål

Myresjö/Vetlanda fick en utomordentligt bra start på matchen och gjorde 1–0 efter bara tre minuters spel innan tvillingarna Carlsson, Anton och Martin, såg till att Tuna vände till ledning med 2–1. Anton sköt 1–1 i 16:e minuten och Martin gjorde ledningsmålet efter dryga halvtimmens spel. 

Strax före halvtid kvitterade gästerna till 2–2 och andra halvlek förblev mållös där Myresjö/Vetlanda missade en straff som Billy Inkoom tog. 

"Ingen fotboll för mig nästa år"

Det var en skön lättnad som spelare och ledare i Tuna kände efter dagens match.

– Det var skönt att vi redde ut det. Spelarna är jätteglada, det är huvudena uppåt. Vi hade nio potentiella startspelare borta men grabbarna som kom in gjorde ett jättejobb. Det var en skön kämpainsats. 

Och nu lämnar du uppdraget som tränare i Tuna?

– Ja, det ska bli skönt att få en paus från fotbollen. Nu får jag vara nöjd med att vi höll oss kvar, det var viktigt. Det blir ingen fotboll för mig nästa år, sedan får man se vad som händer i framtiden. 

Klart bäst i Tuna var Victor Gustavsson och Billy Inkoom.

– ”VG” slet som ett djur och Billy gjorde flera avgörande räddningar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt