Annons:

Gunnarsson får tränarroll i FBSK – jagar ny huvudtränare

Niklas Gunnarsson blir nu spelande assisterande tränare för FBSK. Foto: Arkivbild

Gunnarsson får tränarroll i FBSK – jagar ny huvudtränare

Frödinge/Brantestads SK släpper en bomb i den lokala fotbollen. Niklas Gunnarsson blir ny spelande assisterande tränare i klubben.
– Det känns som en jätterolig lösning, säger FBSK:s Henrik Blomberg. 

Annons:

Förra veckan deklarerade Niklas Gunnarsson att det var slutspelat i Vimmerby IF. Då berättade han att det stod mellan FBSK och Södra Vi för honom inför kommande säsong.

Nu har han bestämt sig. Han kommer att bli spelande assisterande tränare i division 6-laget Frödinge/Brantestad. 

– Det känns jätteroligt, dels att få tillbaka "Nicke" och dels att han vill ta mer ansvar. Vi har diskuterat det länge i sektionen att vi vill få tillbaka honom och hörde oss för om han var intresserad av att växa och ta mer ansvar. Det var han sugen på och vi är väldigt glada över den här lösningen, säger Henrik Blomberg i fotbollssektionen.

Gunnarsson har tidigare spelat i både Gullringen och Vimmerby och har flera matcher i division 2 och 3 i bagaget. 

– Den här rekryteringen ökar ambitionsnivån och det betyder mer än att bara få in en duktig spelare. "Nicke" har erfarenheter från spel på högre nivå och vi upplever att han är en spelare som gör andra runt om honom bättre. Det här höjer motivationen för alla och en sån här spetsvärvning gör oss också mer attraktiva som klubb. Det kan avgöra för andra spelare som står och väger och vi hoppas att det kan göra att vi kniper några till. 

Berisha lämnar

Däremot är det klart att Senad Berisha lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för FBSK. 

– Det är familjeskäl. Han har fått ändrade jobbförhållanden och har inte möjlighet att fortsätta. Det är lite tråkigt för vi var jättenöjda med honom. Han har också trivts bra, men nu har vi andra förutsättningar som gör att han inte fortsätter. Vi är på jakt efter en huvudtränare, men det är skönt att ha klart med en assisterande. 

Är ni nära ett nytt namn?

– Vi har börjat prata med några och arbetet är igång. Vi har vetat om situationen en tid och jobbat på det i några veckor. Du vet hur det är, ibland känns det nära, ibland inte. Vi har haft dialog med några stycken. 

Är det kända namn i lokalfotbollen?

– Inte jättekända, men hyggligt kända. Det kan också vara intressant att titta på sådana som vill bli tränare och som vill inleda på en lagom nivå. Vi tittar brett och efter någon som passar väl in. Vi vill ha en tränare på plats så fort som möjligt. Vi jobbar intensivt, men när det kan vara klart är svårt att säga. 

FBSK hade nyligen en testmatch med tio inbjudna spelare. 

– Vi är också måna om att behålla de spelare vi hade den senaste säsongen. Det här känns som en väldigt bra start på hösten, så nu hoppas vi kunna fortsätta så här.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt