Annons:

Niklas Gunnarsson går i sin pappas fotspår och blir tränare. Foto: Arkivbild

Nu går Niklas i pappas fotspår: "Hade känts fel att välja en annan klubb"

Niklas Gunnarsson har samlat på sig erfarenhet och rutin i Gullringen och Vimmerby. Nu blir 25-åringen assisterande tränare i FSBK.
– Det ska bli skoj, säger han.

Annons:

Lasse Gunnarsson har tränat Frödinge/Brantestads SK i flera omgångar. Nu är det sonens tur att ta plats på tränarbänken. Men att Niklas Gunnarsson nu går i pappas fotspår skrattar han mest åt.

– Haha, lite så. Men jag känt att om jag skulle gå ned i seriesystemet så ville jag ha lite mer av en tränarroll, vara med och hjälpa till och sådär. Man har lärt sig en del under de här åren som man varit borta från Frödinge, säger Niklas Gunnarsson.

Är det något du har funderat på länge?

– Nej, det har det inte varit. Det är mer något som har vuxit fram. Skulle jag få erbjudandet vore det aktuellt och det känns skoj att det blir så. Det kändes bra på testmatchen och det hade känts fel att välja någon annan klubb. Jag vet vad jag får i Frödinge och det känns som det är något spännande på gång igen. 

Vad avgjorde ditt val?

– Det var mer att man insåg att det är ett skönt gäng som jag trivs bra i. Det var det som avgjorde mitt val. 

"Vill alltid vinna"

Niklas Gunnarsson har spelat i division 2 och 3 med VIF och samlat på sig viktig erfarenhet. 

– Spelarna vet säkert det mesta, men det finns väl en del jag kan påpeka. Hur viktig blicken för spelet är, hur viktig förstatouchen är och sedan har man lärt sig en del övningar i de föreningar man har varit. Det gör att man komma in med lite nytänk och så. 

Ökar det här ambitionsnivåerna för FBSK?

– Som spelare vill jag alltid vinna matcher. Man ska inte säga för mycket, men jag skulle gärna se att man tar klivet upp till femman så tidigt som möjligt. Många antyder att det är roligt att spela fotboll och det blir roligt ifall man vinner och tar klivet upp.

Kommer du locka med dig några andra spelare?

– Det vet jag inte, det får vi se. Det hade varit kul förstås.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt