Annons:

Ny vrålstark bortaseger av VIF –

Nic Rydholm var en vägg i målet mot Assyriska.

Ny vrålstark bortaseger av VIF – "Nic räddar oss"

För tre omgångar såg det jobbigt ut för Vimmerby IF:s herrar. Tre omgångar senare talar allt för att VIF spelar i division två nästa år också. – Jag kan sträcka mig till att det ser klart bättre ut, säger tränaren Johan "JC" Carlsson.

Annons:

Munsbiten Konyaspor blev tre poäng. Svårspelade Motala AIF blev tre poäng. Tuffa Assyriska IF blev tre poäng. 

Vimmerby IF har tagit enorma kliv mot nytt division två-kontrakt de senaste veckorna. Mot Assyriska blev det seger med 1-0 efter mål av Oskar Stejdahl. 

– I dag grisar vi, vi backade hem och vet ju av erfarenhet att Assyriska är bollskickligt. Vi ligger hårt i våra zoner och vet att de inte gillar fysiskt spel. Ändå tar vi inte en enda varning, vilket är bra. Vi får ett sent återbud på Karlo (Goranci) och får göra en hel del ändringar, säger VIF:s tränare Johan Carlsson. 

Fina Nic-räddningar

Han erkänner att VIF hade medflyt i segermatchen. 

– Nic gör ett par riktigt bra räddningar, som vanligtvis blir mål. Ola (Lindblom) räddar på mållinjen en gång och vi har det där flytet, ett retroaktivt flyt. Det känns för jävla gött.

Törs du säga att kontraktet är i hamn?

– Nej, absolut inte. Det är ett tråkigt svar, men absolut inte. Just nu är det tio poäng, men det kan förändra sig. Jag kan sträcka mig till att det ser mycket bättre ut. 

Smärtande höft

Segern mot Assyriska var VIF:s femte seger på sex matcher. "JC" ser inga större förändringar jämfört med tiden då det gick ruskigt tungt. 

– Jag tycka att vårt duellspel har blivit bättre, det har skärpts till en del. Samtidigt tycker jag att det är jävligt små marginaler, vi förlorade många matcher med uddamålet och nu har vi det där flytet i stället. Stejdahl (Oskar) ska slå ett inlägg och det touchar en av deras spelare in. 

VIF fick göra flera ommöbleringar i laget. Bland annat tvingades Rickard Thuresson kliva av med en smärtande höft. 

– Det är en riktig grisseger och det är för jävla gött. Men det var ingen glädjehög efteråt, alla var trötta eller hade ont. 

"Ska mycket till"

Slår VIF Smedby nästa helg är kontraktet helt säkrat. 

– Det ska mycket till för att det ska gå åt helvete. Men vi ska fortsätta på det här nu och klara det på egen hand. Vi ska inte förlita oss på något annat. 

Nic Rydholm, som räddade VIF långa stunder, var bäst ihop med Ola Lindblom och Johan Lundin. Även Gustavo Borges slet förtjänstfullt och Magnus Eriksson jobbade hårt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt