Annons:

Hon lämnar VIF för nykomlingslaget:

Malin Blidfors lämnar Vimmerby IF och går till Västerviks Damfotboll i division 3. Foto: Ossian Mathiasson

Hon lämnar VIF för nykomlingslaget: "Jag får en bra känsla"

Malin Blidfors har bestämt sig för att lämna Vimmerby IF. Ny klubbadress blir division 3-nykomlingen Västerviks Damfotboll. 
– Största anledningen är att jag troligtvis inte kommer ha tiden för spel i division 2, säger hon. 

Annons:

Malin Blidfors har varit en viktig försvarsspelare i Vimmerby IF i flera säsonger och lägger alltid ner ett stort jobb på planen. 

Nu har hon bestämt sig för att lämna VIF – och kommer tillhöra Västerviks Damfotboll, nykomling i division 3, kommande säsong. 

– Under de sista fem-sex veckorna på höstsäsongen hade jag inte superbra träningsnärvaro enligt mig själv. Det var bland annat på grund av familjesituationen. Västervik har träningstider som passar mig bättre och funkar bättre med barnvakt som en av anledningarna. Det är givetvis ett bra gäng med spelare och ledare. Jag får en bra känsla när jag är på träningarna, säger Malin Blidfors. 

"Kan ta en pallplacering"

Efter två säsonger i division 1 var Vimmerby IF nere i division 2 igen. VIF slutade tvåa i den komprimerade säsongen, åtta poäng efter seriesegraren BK Kenty. 

– Som för alla andra så har det varit en konstig säsong. Det är svårt att bedöma den rättvist. Det kändes som att vi aldrig kom upp till 100 procent, säger hon. 

Hon ser fram emot utmaningen i den nya klubben och kommer få en stor roll med sin rutin från spel högre upp. 

– Jag hoppas att det blir en full säsong och att det kommer bli ett roligt år med nya lärdomar och bekantskaper. Jag tror att vi kan ta en pallplacering om man får vara lite kaxig. 

Tränarna Tobias Ring och Mikael Gunnarsson har förlängt sina kontrakt över nästa säsong. Laget har också plockat in Malin Melander och tidigare Vimmerby IF-spelaren Vilma Winqvist i truppen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt