Annons:

Halvdant genrep av Vimmerby – nöjdare miner i Västervik

Vimmerby vann träningsmatchen mot Västervik.

Halvdant genrep av Vimmerby – nöjdare miner i Västervik

Vimmerby IF vann genrepet mot Västervik Dam med 4-2. Resultatet till trots hittades de muntraste minerna i Västerviks-lägret.

– Att göra fyra mål är väl okej, men vi ska inte släppa in två i en sådan här match, säger VIF-tränaren Pierre Brorsson.

Annons:

Träningsmatchen mellan division två-laget Vimmerby IF och division tre-laget Västervik slutade med en 4-2-seger för VIF. Ett okej genrep, men ändå en bra bit ifrån det spel Pierre Brorssons lag vill prestera framöver.

– Jag tycker att vi kan bättre. Det blev lite långt mellan lagdelarna och vi fick inte riktigt igång fötterna. Jag vet inte om det var en inställningssak, säger VIF-tränaren.

Han konstaterar vidare att det offensiva spelet fungerade bättre än försvarsspelet över planen som helhet.

– Vi var inte riktigt på tå i försvarsspelet. När vi var bollförare var det rätt okej, då fyllde vi på med rätt mycket folk, säger Pierre Brorsson.

Hur känner du inför premiären kommande helg?

– Det känns bra och inspirerande. Jag tycker att vi är ganska bra förberedda så det känns kul att det drar igång på riktigt nu.

”Jättenöjd med prestationen”

Hemmalaget Vimmerby gick fram till en 2-0-ledning i den första halvleken efter mål av Nathalie Johansson och Stina Kägo Bragsjö. Direkt efter 2-0-målet, med ungefär fem minuter kvar av halvleken, reducerade Vilma Winqvist till 2-1.

I den andra halvleken utökade Nathalie Johansson till 3-1, Erika Bertilsson reducerade till 3-2 och Stina Kägo Bragsjö fastställde slutresultatet till 4-2.

– Vi gjorde det väldigt bra spelmässigt. Sett till spelet tycker jag inte att vi var sämre än Vimmerby, men de var effektivare och satte sina chanser. Sen säger jag ingenting om att de vann matchen. Det här var en bra match för oss att få och jag är jättenöjd med vår prestation, säger Västerviks tränare Fredrik Walfredsson.

Walfredsson delade ut beröm till hela laget för en stark kollektiv insats. I Vimmerby lyftes Nathalie Johansson, Julia Rosin, Saga Stejdahl, Molly Levin och Stina Kägo Bragsjö fram.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt