Annons:

Pierre Brorsson, tidigare Bostontränare och assisterande i SVIF, tar över division 5-laget. Foto: Arkivbild

KLART: SVIF har löst tränarfrågan – han tar över

Södra Vi IF har hittat sin huvudtränare. Det blir Pierre Brorsson, tidigare assisterande åt Peter Magnusson, som tar sig an uppdraget.
– Jag ser verkligen fram emot utmaningen, säger han.

Annons:

En av de lokala klubbarna som stått utan tränare inför nästa säsong är Södra Vi IF. Nu har dock tränarlösningen presenterats. 

Det blir Pierre Brorsson som kliver in i rollen som huvudtränare för föreningens seniorlag efter två år som assisterande tränare. Han har tidigare också varit tränare för BK Boston.

– Jag ser fram verkligen emot utmaningen och uppdraget med att vara huvudtränare i Södra Vi IF. Jag brinner för SVIF som är min moderklubb. Det som har bidragit till mitt beslut är att vi har en god träningsnärvaro och att det kommer upp flera unga spelare i a-laget som gillar att träna, säger Pierre Brorsson. 

Klubbens målsättning är att tillhöra den övre halvan i division 5. 

– Målsättningen är att vi ska vara på övre halvan. Vi har tappat flera duktiga spelare men vi har fortfarande ett starkt lag och jag hoppas att vi får behålla de som är kvar, göra ytterligare några värvningar och slussa in de unga spelarna i seniortruppen, säger Pierre Brorsson. 

Ska hitta assisterande

Även Ossian Mathiasson, som jobbat med tränarfrågan gemensamt med andra i SVIF:s sportgrupp, är nöjd med lösningen. 

– Pierre är ett välbekant ansikte för spelarna och har varit assisterande tränare i två år. Det känns väldigt bra att vi har kunnat göra klart med Pierre som har ett stort SVIF-hjärta. Vi är glada över att nu kunna jobba vidare mot säsongen 2021 med Pierre vid rodret. Han är omtyckt och uppskattad av både spelartruppen och föreningen i övrigt. Han har ett engagemang som är ovärderligt, säger Ossian Mathiasson. 

Nu återstår att hitta en assisterande tränare bakom Brorsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt