Annons:

Vändningen: Lokalt fotbollslag kommer till spel 2021

SK Lojal har anmält ett lag till division 5 kommande säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Vändningen: Lokalt fotbollslag kommer till spel 2021

SK Lojal har varit nere för räkning. Nu har Vena-laget anmält ett lag till division 5 nästa säsong. 
– Det hade svidit hårt i mitt hjärta om vi hade fått lägga ner laget, säger Björn Johnsson, eldsjäl i SK Lojal.

Annons:

För en månad sedan berättade vår tidning om osäkerheten kring division 5-klubben SK Lojals framtid. Då talade det mesta för att laget inte skulle komma till spel 2021 på grund av spelarbrist till följd av många spelarförluster och inga nyförvärv. 

I år har Smålands Fotbollförbund skjutit fram serieanmälan i division 5 till årsskiftet och Lojal har under den senaste månaden jobbat hårt för att få ihop ett lag. 

Lojal kommer till spel 2021

Nu berättar Viktor Gimolli, spelande tränare i Lojal, att det ser bättre ut. De har anmält ett lag till division 5 och räknar med att fortsätta spela under 2021 när klubben fyller 80 år.

– Det är Björn (Johnsson) som har styrt med allting och haft kontakt med de nya spelarna. Han har tagit hjälp av Kastriot (Jashari) och Flamur (Mullali) som har fått in några spelare som inte är från de här trakterna, säger Viktor Gimolli. 

Hur många spelare är klara till nästa säsong?

– Vi har 13-14 spelare som är helt klara och håller på att få in två-tre spelare till. Det ser ganska klart ut. Jag pratade med Björn senast i dag, vi kommer till spel och han har anmält ett lag, säger Gimolli. 

Vad betyder det att ni kommer till spel?

– Det betyder allt för föreningen som fyller 80 år 2021 och jag är glad för Björns skull. Jag är nöjd med att vi kommer till spel. 

Tittar på spelarförstärkningar

Spelare som Flamur Mullali, Kastriot Jashari, Aziz Ahmed Atai, Ayman Abualhala, Dennis Nielsen, Samir Anwari och Viktor Gimolli fortsätter och Björn Johnsson har fått in några fler spelare. 

– Vi har en bra stomme och fler spelare på ingång men vi är inte helt klara än. Vi håller på att få in några spelare till men jag kan inte nämna vilka de nya spelarna är förrän de är registerade, annars hade jag velat göra det, säger Björn Johnsson. 

Björn Johnsson brinner för föreningen och gläds över att laget kommer till spel 2021. 

– Det har funnits flera olika alternativ med att lägga ner eller inte ha något lag. Jag tycker att det hade varit synd när föreningen fyller 80 år. Det hade svidit hårt i mitt hjärta om vi hade fått lägga ner laget. Vi har varit nedräknade till nio. Vi kan nog klara en mittenplacering. Man är rätt så fotbollstokig. Vi kan nog inte träna så mycket men många av spelarna har teknik och kan träna upp flåset på egen hand. Det är inte seriestart förrän i april så det kan hända mycket innan dess. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt