Annons:

Tuna kan sluta hoppas – Askar klar för klubb i Kalmartrakten

Habib Askar väljer bort Tuna för andra året i rad och har kritat på för division 2-laget IFK Berga. Foto: Ossian Mathiasson

Tuna kan sluta hoppas – Askar klar för klubb i Kalmartrakten

Förra säsongens mest omtalade spelare i lokalmedia, Habib Askar, har gjort klart med ny klubb. IFK Tuna kan sluta hoppas då han har kritat på för division 2-laget IFK Berga. 

Annons:

Smålands Fotbollförbund stängde i höstas av Habib Askar, som då tillhörde division 1-laget Oskarshamns AIK, från all fotboll i åtta månader då han spelade en division 6-match med neddragen mössa och blev avslöjad av en spelare i Blackstad/Odensvi som kände igen honom.

Han överklagade beslutet och Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd hävde avstängningen. Anledningen? Smålands Fotbollförbund får inte bestraffa spelare i förbundsserier och Askar är fri att spela fotboll och futsal på nytt. 

"Varit med och övertalat mig"

När IFK Tuna anordnade en testmatch i höstas fanns Askar på plats men han väljer bort division 4-laget för andra året i rad. Han har kritat på för division 2-laget IFK Berga, enligt ett inlägg på klubbens Instagramkonto. 

”Jag spelade i Oskarshamn förra året med Peiman Eliassi och Ludde Holmertz och när de gick hit så har de försökt locka över mig. Jag har tränat med er ett tag innan de blev bestämt. Så de har varit med och övertalat mig. Jag har gått klart skolan och håller på att fixa så jag kan plugga till socionom i tre år på distans”, säger han i en kommentar till klubbens Instagram-konto. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt