Annons:

Så avslöjades Krokstorps bluff av förbundet – bestraffningar väntar

Smålands Fotbollförbund kommer med bestraffningarna för Habib Askar och Krokstorps IF om en vecka. Foto: Pixabay

Så avslöjades Krokstorps bluff av förbundet – bestraffningar väntar

Disciplinnämndens granskning kom fram till slutsatsen att Habib Askar spelade division 6-fotboll med Krokstorp. Nu går ärendet vidare med bestraffningsåtgärder. 
– Anmälan bygger på att det var en obehörig spelare och disciplinnämnden har funnit att det var en obehörig spelare, säger Magnus Appelberg på Smålands Fotbollförbund. 

Annons:

Habib Askar-fallet har varit flitigt omdebatterat efter att han spelade under sin brors namn i Krokstorps division 6-match borta mot Blackstad/Odensvi (BOIF).

Representanter från BOIF och publik konstaterade att det var Habib Askar som spelade mellan 20 och 30 minuter innan han klev av. Det har snackats om att det inte var Habib Askar som spelade men nu har Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd avgjort ärendet. 

"Så mycket fog för att han spelade"

Habib Askar spelade matchen och resultatet i matchen ändras från 1–1 till BOIF-seger med 3–0.

– Disciplinnämnden har fått in alla yttranden från berörda parter. Utifrån från det har de beslutat om själva matchen. Man har så mycket fog för att han spelade matchen och man har beslutat att spelaren, som är utpekad, är obehörig. Han får inte spela. Enligt våra tävlingsbestämmelser ska det andra laget (BOIF) vinna med 3–0, säger Magnus Appelberg. 

Anmälan från BOIF byggde på att det var en obehörig spelare som spelade matchen och disciplinnämnden har funnit att så är fallet. 

Är det någon detalj som har varit avgörande i ert beslut?

– Det är den samlade dokumentationen, framför allt med yttrande från berörda parter som Krokstorp och Oskarshamns AIK. Deras yttranden har självklart en del i det hela. 

Har de själva kommit fram till att Habib Askar spelade matchen?

– Det kan jag inte uttala mig om men det är högst troligt att man har bedömt det på det sättet eftersom man har beslutat att tillerkänna BOIF segern med 3–0. Då finns det fog för att det är en obehörig spelare. 

De har godkänt att BOIF ska tilldömas segern? 

– Ja, så är det. Utifrån det inkomna underlaget så har nämnden tagit det beslutet. Det tyder på att föreningarna anser att spelaren är så pass obehörig att det ligger fog i anmälan och att den är riktig. 

Nu väntar bestraffningar

Habib Askar är avstängd från spel under utredning och disciplinnämnden har tagit beslut om att starta bestraffningsärenden mot aktuell spelare och ledarna i Krokstorp. 

– Det är nästa steg i vår hantering. Den anmälda spelaren och ansvariga ledare får möjlighet att yttra sig om varför spel har varit aktuellt och varför ledarna har plockat med en spelare som inte tillhör föreningen. De som blir uthängda måste få chansen att yttra sig. Man har också möjlighet att överklaga ett sådant beslut inom två veckor. 

Rör det sig om böter för klubben/ledarna och avstängning i tid för spelaren?

– Exakt, det är vad det handlar om. Aktiva spelare på plan får en avstängning över tid och hur lång den tiden blir får framtiden utvisa. Berörd förening/ledare, som inte är aktiva som spelare på planen, får ett bötesföreläggande eller straffavgift. 

När kommer besked om bestraffningarna?

– Det tas upp nästa onsdag. Spelaren och berörda ledare får det nya ärendet utskickat där de får ta ställning och ge sin syn på det. Hur föreningarna agerar i sin tur är föreningssaker. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt