Annons:

Planerar för Bullerby Cup – ger även elvaåringar chansen

Hoppet för en fotbollsfest i Vimmerby i sommar lever. Foto: Arkivbild

Planerar för Bullerby Cup – ger även elvaåringar chansen

Cupen 2020 blev aldrig av på grund av pandemin. Nu planerar Vimmerby IF för Bullerby Cup 2021 – och öppnar upp även för elvaåringar.
– Det finns hopp om bättre läge till sommaren, säger David Lindgren. 

Annons:

Den 4 juni kom beskedet att Bullerby Cup blev inställt 2020. Orsaken var förstås den pågående pandemin. Den är ännu inte över, men VIF planerar för att kunna genomföra en cup sommaren 2021.

– Ingen vet till 100 procent, men så länge hoppet lever utgår vi från att vi i någon form kan genomföra cupen. Vi har öppnat upp intresseanmälan, säger David Lindgren.

Över 100 lag har redan gjort en intresseanmälan. Dessutom ges nu även barn födda 2010 – som inte fick spela tioårsklassen förra året – möjlighet att delta som elvaåringar 2021.

– Vi har öppnat upp den spelgruppen och det är för att de ska få genomföra cupen som elvaåringar. Det finns en stor efterfrågan om att göra ett undantag. 

Beslut senast i juni

Men om Bullerby Cup kommer spelas är förstås för tidigt att säga.

– Vi kan inte sia om det. Allt beror på. Lyssnar man på personer som förstår sig på det här bättre, så finns det hopp om ett bättre läge till sommaren. Vi såg ju även förra året att smittspridningen inte var likadan under sommaren och det här handlar om utomhusidrott för barn och ungdomar. Vi hoppas, men kan inget lova. Nu finns också ett vaccin, men vad det innebär för skillnader vet vi inte. 

Brytpunkten ligger någonstans där Vimmerby IF tog beslutet förra året, vilket innebär i början av juni.

– Vi har en organisation som gör att vi kan hålla på beslutet relativt länge. Kommer direktiven att cupspel inte tillåts, så får de anmälda lagen sina pengar tillbaka. Intresset är stort och många lag och föreningar längtar nog efter att få åka iväg och ha cupgemenskapen. Men vi kommer få anpassa oss efter direktiven som kommer. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt