Annons:

Dick Johansson är ny tränare i Frödinge/Brantestad och kommer dela på huvudansvaret tillsammans med Niklas Gunnarsson. Foto: Arkivbild

Johansson slutar spela – blir tränare I FBSK: ”Med hjärtat som jag gör det”

Dick Johansson slutar spela och blir ny tränare i Frödinge/Brantestad. Han kommer dela på tränarbiten ihop med Niklas Gunnarsson. 
– Jag känner att det är min tur att dra mitt strå till stacken och hjälpa klubben som har betytt så mycket, säger Dick Johansson. 

Annons:

Det har tagit lång tid, men i dag, torsdagen den 25 februari, blev det klart vem som tränar Frödinge/Brantestad tillsammans med Niklas Gunnarsson kommande säsong. 

Gunnarsson är klar sedan flera månader tillbaka – och det blir Dick Johansson som kliver in i rollen som tränare. FBSK har inte utnämnt någon huvudtränare utan det är ett tvådelat ledarskap. 

Hur kom detta på tal och blev aktuellt?

– Så länge som vi inte har haft någon huvudtränare klar så har jag velat hjälpa ”Nicke” (Niklas Gunnarsson) till att börja med. Med tanke på att tiden går och att vi inte har fått något kristallklart alternativ så fick jag frågan om att vara tränare. Jag känner att det är min tur att dra mitt strå till stacken och hjälpa klubben som har betytt så mycket för mig. Det är med hjärtat som jag gör det, säger Dick Johansson om valet att hoppa på tränaruppdraget. 

"Han är hjärnan bakom upplägg"

Dick Johansson är fostrad i Frödinge/Brantestad och har varit moderklubben trogen under alla år bortsett från en treårig sejour i Gullringens GoIF. 

Han vände tillbaka till division 6-laget FBSK inför säsongen 2019 och väljer nu att lägga fotbollsskorna på hyllan. Det blir istället fullt fokus på tränarsysslan. 

– Jag och ”Nicke” kommer dela på det helt och hållet, förutom under matcher när ”Nicke” spelar. Då kommer jag ha huvudansvaret under matchen, men jag skulle nästan säga att det är ”Nicke” som är hjärnan bakom upplägg och sådana bitar. Han har på eget initiativ lagt ner ett jättestort jobb med planering så jag kommer haka på och bidra med det jag kan. 

Hur har de senaste månaderna varit utan tränare? 

– Det har fungerat jättebra. Spelarna i truppen är så ödmjuka och enkla att jobba med så det har inte varit några problem. Jag hade gärna sett att det hade kommit in en erfaren tränare, kanske en ny röst, men det finns inte så många alternativ. Jag känner att det var dags att hoppa på nu för att allt ska vara spikat så det inte dröjer för länge. 

Men du själv ska inte spela någonting?

– Nej, oavsett så hade jag nog inte spelat något i a-laget i år när vi har fått in så många duktiga spelare. Jag är inte så motiverad att jag vill spela vidare. 

Du hade ändå varit en toppspelare i laget?

– Det är klart att det hade varit roligt men jag har under lång tid känt att jag inte har motivationen för att spela plus att jag får spara på kroppen innan de stora skadorna kommer. Jag kommer väl vara med i b-laget om det behövs. 

Ingen resultatmålsättning i FBSK

Han ser fram emot sitt första tränaruppdrag och att få jobba tillsammans med Niklas Gunnarsson. 

– Jag tycker att ”Nicke” har gjort det så himla bra och vi trivs ihop. Jag tycker att det är ett underbart gäng att hänga med. De är ambitiösa på träningarna så jag ser det som väldigt roligt. Jag känner framför allt att jag vill hjälpa föreningen och laget och stötta ”Nicke” eftersom det är hans första tränaruppdrag. Jag ska försöka hjälpa honom så gott jag kan. 

Ni har en trupp för att slåss om uppflyttning till division 5, är det målsättningen?

– Jag har ingen resultatmålsättning. Min inställning är att vi ska försöka vinna varje match. Jag ser det bara som att det är duktiga fotbollsspelare och bra personligheter som passar in i Frödinge. Det ska bli kul att se hur vi kan utveckla alla spelare, både befintliga och nya spelare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt