Annons:

Dick och Niklas går i bräschen för FBSK: ”Gör det med hjärtat”

Dick Johansson och Niklas Gunnarsson har tagit över tränaransvaret för Frödinge/Brantestad.

Dick och Niklas går i bräschen för FBSK: ”Gör det med hjärtat”

Frödinge/Brantestad har kanske ett av traktens mest intressanta tränarpar. I dag ställs Niklas Gunnarsson och Dick Johansson på prov när Fårbo FF kommer till Lundavallen för premiär i division sex.

– Både ”Nicke” och jag gör det här med hjärtat, säger Dick Johansson.

Annons:

Det är en minst sagt spännande tränarlösning som Frödinge/Brantestad har sytt ihop inför årets division sex-säsong. Efter flera säsonger i Vimmerby IF och Gullringens GoIF är Niklas Gunnarsson tillbaka i FBSK. Den här gången som spelande tränare. Han kommer att dela på tränaruppdraget tillsammans med Dick Johansson, där tanken är att Johansson inte kommer att spela något i A-laget i år.

– När klubben inte hittade någon mer tränare kände jag att det kunde bli för mycket för ”Nicke” att ta allt själv samtidigt som han skulle spela. Då valde jag att också hoppa på. Det känns jättekul och har funkat väldigt bra så här långt. Tanken är att vi ska ta hand om varsin träning i veckan och under matcherna får jag förstås ta lite mer ansvar i och med att ”Nicke” spelar, säger Dick Johansson.

Flera spelare på skadelistan

Att Niklas Gunnarsson nu är tillbaka i Frödinge/Brantestad betyder förstås mycket, inte minst då han på division sex-nivå är en mycket vass spelare.

– Både ”Nicke” och jag gör det här med hjärtat. Att han kommer tillbaka är verkligen ett bevis på att det fortfarande finns klubbhjärta. Nivån spelar ingen roll för honom utan han gör det för att han trivs så bra i FBSK.

Frödinge/Brantestad har fått in en del duktiga nyförvärv inför säsongen. Dessvärre dras man också med en del skador på spelare som Tage Falk, Alex Gunnarsson och Jacob Fridell.

– Det är synd att vi har en del killar på skadelistan. Men ser jag till truppen så är den både spetsigare och bredare än förra säsongen. Då hade vi ganska ont om folk. Sen har vi inte riktigt träffat rätt i träningsmatcherna. Visst, vi har mött bra motstånd, men jag hade hoppats att vi skulle vara mer stabila.

Hur kommer FBSK spela fotboll under din och Niklas Gunnarssons ledning?

– Det finns ett visst sätt man kan spela på för att nå resultat i division sex, men vi har inte gått på den linjen. Vi vill försöka utveckla spelarna och laget istället för att spela en destruktiv fotboll. Vi har en ganska ung trupp och det är roligare om man ser en utveckling fotbollsmässigt än att bara se till resultat, säger Dick Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt