Annons:

 Gullringen drog längsta strået i jämn match mot Tuna

Ola Lindblom gjorde mål på straff mot Tuna i dag. Foto: Arkivbild

Gullringen drog längsta strået i jämn match mot Tuna

Gullringen besegrade IFK Tuna i de båda lagens första match i Vimmerby Tidning Cup. Efter en mållös första halva vann GoIF till slut med 3-1.

Annons:

Första halvlek var jämn och lagen hade övertag i olika perioder. En del chanser skapades, men det var 0-0 i paus. I andra blev det rejäl fart på målskyttet.

Melker Johansson öppnade med 1-0 i 65:e och Rasmus Bexell fyllde på med tvåan tio minuter senare. Med tio kvar reducerade Tunas Victor Gustavsson innan Ola Lindblom stängde butiken med 3-1 på straff. På stopptid kostade IFK på sig att bomma från samma läge, elva meter från mållinjen.

– Jag tycker att vi skapar en del chanser och att vi förtjänar poäng, men Gullringen är tunga att möta och i perioder fick vi lite för stora avstånd mellan våra spelare. Vi är inte tillräckligt aktiva när vi har våra anfall och släpper till lite stora ytor ibland. Vi behöver få ihop rörelserma, framförallt centralt i planen. Jag tycker ändå att det var positiva signaler från samtliga spelare, säger Thomas Kongstad i Tuna.

"Tittar bara mot Södra Vi"

Gullringens Peter Magnusson var nöjd med segern.

– I andra är vi bättre och får till lite klara avslut och gör mål på dem. Vi löper mer i djupled och skapar lite fler lägen. Jag tycker att vi vinner välförtjänst. Vi är lite tyngre och har många vinnarskallar.

I går besegrade Vimmerby Södra Vi med samma siffror och mycket talar för att det är Gullringen och VIF som gör upp om segern i cupen.

– Vi måste vinna nästa match och tittar bara mot Södra Vi. Vi måste ta den matchen först, säger Magnusson.

Melker Johansson och Albin Gustafsson plussas i vinnarlaget. Viktor Nilsson och Ibrahim Doumbia var bäst i Tuna.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt