Annons:

Storebro avgjorde i första halvlek mot Frödinge

Basel Badran gjorde tre mål när Storebro slog Frödinge med 4–0. Foto: Ossian Mathiasson

Storebro avgjorde i första halvlek mot Frödinge

Kvällens träningsmatch mellan Storebro IF och Frödinge/Brantestad SK avgjordes redan i första halvlek. Storebro ledde med 4–0 och resultatet stod sig matchen ut. 

Annons:

Storebro förlorade sin första träningsmatch mot Gullringen och svarade för en stark insats i den andra träningsmatchen. Frödinge/Brantestad besegrades med 4–0 där samtliga fyra mål föll i första halvlek. Nyförvärvet Basel Badran gjorde tre mål och det fjärde målet svarade Ahmad Basem Shamekh för. 

– Skönt att vi studsade tillbaka efter förlusten mot Gullringen, det var det vi hoppades på att få göra. Vi ville få en matchbild där vi kunde styra lite mer av spelet. Jag tycker att vi lyckades med det. Det var stundtals riktigt bra under de första 30 minuterna med fina uppspel och stabilt spel över hela planen. Vi erövrade bollen högt upp och hade bra press. Vi tappade momentum de sista 10-15 minuterna och fick flytta om i positionerna efter att ha fått två skador, säger Anton Palmér, spelande assisterande tränare i Storebro. 

Hur var andra halvlek?

– Vi snackade ihop oss i halvtid, gjorde några byten och tog över matchbilden igen. När det står 4–0 blir det halvt avslaget från båda håll. Vi ska kanske göra två-tre mål i andra, säger Palmér. 

"Ska testa nytt spelsystem"

Niklas Gunnarsson, tillbaka i FBSK efter flera säsonger på vift, tycker att lagets spelmässiga insats var bra trots nederlaget. 

– Även om vi förlorade så gjorde vi det spelmässigt bra. Vi ska testa ett nytt spelsystem som spelarna inte har testat tidigare så det är bra att vi får tre träningsmatcher på oss att testa oss fram. 4–0 speglar kanske inte hela matchbilden men Storebro var bra. Vi täppte till ytorna som vi hade pratat om. När de väl skapade chanser så var det när Fors (Jonas) slog en långboll till forwards, då skapade de chanser därifrån, säger Niklas Gunnarsson.

Bäst i Storebro var tremålsskytten Basel Badran och Jack Fridh. Hamse Mohammed Hasan och Ilias Fayas erhöll beröm i FBSK.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt