Annons:

SVIF tog sin första poäng i cupen – kryssade mot Tuna

Victor Gustavsson blev tvåmålsskytt för Tuna. Foto: Arkivbild

SVIF tog sin första poäng i cupen – kryssade mot Tuna

Södra Vi IF blev inte poänglöst i Vimmerby Tidning Cup. Hemma mot IFK Tuna blev det 2-2 (1-1).
– Vi borde haft alla tre, säger tränaren Pierre Brorsson.

Annons:

Inget av lagen hade längre chansen att vinna träningsturneringen. Istället var det en match om att inte bli sist i turneringen – och det var Södra Vi som fick en drömstart när Elias Karlsson gjorde 1-0. 

Victor "VG" Gustavsson kvitterade till 1-1 med ett vackert avslut, men i andra halvlek återtog hemmalaget ledningen genom Tarek Bayazid. Victor Gustavsson avslutade dock målskyttet och såg till att det blev ett oavgjort resultat på Ulfveskog.

– Vi borde haft alla tre utan tvekan. Tuna hade litet på slutet, annars hade vi de klart farligaste chanserna. Deras målvakt gör några riktigt bra räddningar och vi var bättre matchen igenom. Det är lite synd men vi gör det bra, säger Pierre Brorsson, tränare i Södra Vi. 

Inte nöjd spelmässigt

Thomas Kongstad – Brorssons motsvarighet i IFK Tuna – var inte lika nöjda med den spelmässiga insatsen. 

– Det var Södra Vi som drev matchen och i korta perioder i både första och andra halvlek har vi det spel som vi pratar om och vill se. Sett över 95 minuter är det Södra Vi som driver spelet och vill mest. Jag hade förväntat mig mycket mer av oss idag, säger han. 

Hur skulle du vilja summera cupen totalt sett?

– Mot Gullringen gick det i vågor och där kunde vi fått med oss ett bättre resultat. Vimmerby gör vi en bra insats mot, men det här var vår sämsta insats. Jag hade velat få en del andra svar än jag fick, men jag tror ändå att jag vet ungefär var vi står och hur en eventuell startelva skulle kunna se ut. Vi har två veckor på oss att förbereda oss nu. 

Tuna spelar premiär mot Myresjö/Vetlanda den 3 juli.

Premiär 3 juli

Pierre Brorsson fick däremot de svar han ville inför premiären 3 juli.

– Nu har vi två veckor med träningar, som vi ska göra riktigt bra. Träningsmässigt tror vi att vi står oss väl, det märktes mot Tuna. 

Det var extremt varmt att spela fotboll och två av Tunas spelare fick bryta matchen. 

– Ergest (Fasko) blev tvungen att bryta strax efter paus och Mataj (Albion) hann spela tio minuter innan det inte gick. Det svartnade för ögonen på de båda och det är väl värmen och vätskebrist som gör det. Som väl är har båda repat sig nu. 

Hos SVIF var det en gedigen laginsats bakom 2-2-resultatet. Hos Tuna erhöll Victor Gustavsson och Mahmood Al Hasson beröm. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt