Annons:

Ny roll för Allvin i offensivt starkt Södra Vi: ”Föreslog det själv”

Emanuel Allvin är ny mittback i Södra Vi IF i division 5.

Ny roll för Allvin i offensivt starkt Södra Vi: ”Föreslog det själv”

Det kryllar av offensivt starka kort i Södra Vi IF. Det fick Emanuel Allvin att föreslå sig själv som mittback.
– Jag har varit öppen för den lösningen från början och vill att laget ska bli så bra som möjligt, säger Emanuel Allvin.

Annons:

I den lokala fotbollen är Emanuel Allvin känd som en offensiv spelare. När han nu är tillbaka i våra trakter efter en tid i Stockholm kommer vi att få se honom i en helt annan roll.

– Jag har fått flytta ned som mittback. Vi har helt enkelt för mycket offensiv bredd i laget, skrattar Emanuel Allvin.

Södra Vi IF:s nyförvärv utvecklar:

– I Stockholm testade jag på att spela lite wingback. När jag nu kom till Södra Vi så har jag varit öppen för den här lösningen från början och föreslog det själv. Dels vill jag såklart att laget ska bli så bra som möjligt och så vill jag kunna delta mer i spelet än vad man gör som forward, där man mest springer utan boll. 

Hyllar offensiven

Vad består då Södra Vi:s offensiva spets av för spelare? Emanuel Allvin nämner flera potentiella matchvinnartyper.

– Adrian (Mathiasson) är riktigt bra, han håller väldigt hög nivå för att spela i femman. Han är både stark och snabb och har en bra bollträff. Sen har vi ”Fille” (Filip Frejd) som är väldigt stark och Tarek (Bayazid) som också är en riktigt duktig spelare. Och Robin Hammar. Det finns mycket offensiv spets i laget, säger Emanuel Allvin.

SVIF-förvärvet Allvin ser nu ut att få dela mittbackslås tillsammans med Martin Brorsson i lördagens premiärmatch hemma mot Bäckseda.

– Jag tycker att vi kompletterar varandra bra. Martin är lite större och går mer på boll. Tanken är att jag ska ta lite mer djup, då kan jag dra nytta av min snabbhet och spelförståelse.

”En bra känsla”

Utöver Allvin har Södra Vi förstärkt med Alexander Ekberg, Mujtaba Abdul Hakim, Elias Wiberg, Joakim Hammar och comebackande Filip Frejd. På förlustkontot finns David Nilsson, Jacob Fridell, Daniel Johansson, Arvid Karlsson, Anton Brorsson och Mikael Hammarquist.

Säsongen 2020 slutade SVIF trea i division fem och Emanuel Allvin har förhoppningar på en ny topplacering.

– Målsättningen jag har för laget är att vi ska vinna varje match. Sen kanske inte det är rimligt, men jag hoppas och tror att vi ska vara det spelförande laget i många av matcherna. Jag har en bra känsla.

Dina tankar om premiärmatchen?

– Jag har ingen aning om hur laget vi möter är. Men det lär väl vara blött och en fin matta att spela på i Södra Vi. Det kommer att finnas alla möjligheter att rulla boll längs backen. Jag måste säga att planen på Ulfveskog är otroligt fin. Det skulle sitta bra med en seger, det är viktigt om vi ska vara med och fajtas om topplaceringarna längre fram, säger Emanuel Allvin.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt