Annons:

Hampus Nilsson sticker ut hakan inför starten av division fyra och anser att det är dags för IFK Tuna att bli kommunens bästa lag. Foto: Ossian Mathiasson

Tunagrabben säker på sin sak: ”Dags att vi blir kommunens bästa lag”

Gullringens GoIF, IFK Tuna eller Vimmerby IF. Slaget om vilket lag som är bäst i kommunen 2021 lär bli hårt.

– Med det laget vi har tycker jag att vi ska slå både Vimmerby och Gullringen. Det är dags att vi blir kommunens bästa lag, säger Tunagrabben Hampus Nilsson.

Annons:

I många, många år var det Gullringens GoIF som dominerade den lokala herrfotbollen med spel i division två och tre. Därefter tog Vimmerby IF över tronen. IFK Tuna har väl egentligen aldrig setts som ett allvarligt hot i jakten på att vara kommunens bästa lag.

Men sedan förra säsongen spelar de tre lagen i samma serie, division fyra. VIF drog det längsta strået även 2020, då laget spelade in fyra poäng mer än Gullringen. Tuna var då långt efter de båda derbyantagonisterna.

”Det vi lever för”

I år är siktet inställt på något helt annat för IFK Tuna. Hampus Nilsson sticker ut hakan rejält.

– Det är derbymatcherna vi lever för. Som jag ser det kommer det bli vinster mot både Vimmerby och Gullringen. Med det laget vi har tycker jag att vi ska klara av det. Som det har sett ut under försäsongen så ska vi vara med och fajtas där uppe. Vi siktar på att komma över Vimmerby och Gullringen i tabellen. Det är dags att vi blir kommunens bästa lag, säger Hampus Nilsson.

Stora förändringar

 Till den här säsongen har Tuna tvingats räkna bort ett antal spelare, samtidigt som man har förstärkt med flera starka kort. Dessutom har en ny tränare kommit in för att sätta sin prägel på laget i form av Thomas Kongstad.

– Sen vi gick upp till fyran har det varit i princip samma killar i laget. Nu har några av dem trappat ned. Det behövdes väl en liten generationsväxling och jag tycker att vi har fått bra ordning på det. Det är bra killar som har kommit in. Vi har aldrig haft så bred trupp som vi har i år. Det blir hårt om platserna, det är så det ska vara.

Kommer publiken att känna igen sig på Tunhamra?

– Stommen med mig själv, Dennis (Nilsson), ”Fille” (Filip Gustavsson), Victor (Gustavsson), Martin (Carlsson), Anton (Carlsson) och Mattias (Myrén) är kvar. Det är den vi bygger på. Sen har det kommit in många nya killar också, men publiken kommer att känna igen sig, säger Hampus Nilsson.

Nytt sätt att spela

Spelmässigt kan det dock bli ganska stora skillnader jämfört med tidigare säsonger.

– Thomas (Kongstad) trycker mycket på passningsspelet och hur vi ska ligga i planen. Det märks att det är en tränare som vet vad som krävs. I de matcher vi spelat på försäsongen har vi långa stunder varit det spelförande laget och på det sättet har vi inte spelat tidigare. Vi har fått in några väldigt bollskickliga spelare och kommer att föra fler matcher nu. Tidigare har vi mest levt på kontringar.

I dag premiärspelar IFK Tuna borta mot Myresjö/Vetlanda.

– Ska jag vara ärlig så vet jag inte så mycket om Myresjö i år. De var starka förra säsongen och har säkert ett skickligt lag, men vi går förvinst, säger Hampus Nilsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt