Annons:

Efter backens flyttönskan – nu ska klubbarna komma överens

Nu ska Hultsfreds FK och IFK Tuna sätta sig ner och diskutera Alexander Gustafssons tilltänkta övergång från HFK till seriekollegan Tuna. Foto: Ossian Mathiasson

Efter backens flyttönskan – nu ska klubbarna komma överens

Alexander Gustafsson har för avsikt att lämna Hultsfreds FK till förmån för IFK Tuna. Nu är det upp till division 5-klubbarna att sätta sig ner och komma fram till en lösning.
– Alexander är införstådd med att det ser ut på det här sättet, säger Janne Olsson i HFK:s sportgrupp. 

Annons:

Vår tidning berättade tidigare i dag att Alexander Gustafsson, tongivande försvarare i Hultsfreds FK, vill lämna HFK för spel i IFK Tuna till årets säsong. Han meddelade sitt beslut till Janne Olsson i Hultsfreds FK:s sportgrupp på måndagskvällen. 

I och med att frimånaden är över måste de berörda klubbarna komma överens för att övergången ska bli verklighet. 

Nu ger Janne Olsson i HFK sin syn på att ytterligare en spelare är på väg bort. 

– Jag har pratat med Alexander och gjort honom införstådd med att frimånaden är slut. Det blir en övergång och sen hur vi tacklar det har vi inte riktigt bestämt. Någon slant får det väl bli med tanke på hur vår nuvarande situation ser ut. Vi har tappat över 20 spelare och har knappt ett lag, säger Janne Olsson. 

Bollen ligger just nu hos IFK Tuna, enligt Janne Olsson. 

– De får höra av sig till oss och då får vi ta en diskussion och se var vi landar. 

"Illa skött från början"

Han är besviken på IFK Tunas tillvägagångssätt vad gäller värvningen av Alexander Gustafsson. 

– Utan att vara för elak tycker jag att det är illa skött från början. Jag tycker att det är i sin ordning att klubben först hör av sig och frågar om det är okej att vår spelare tränar med dem. Vi har inte hört något från Tuna. Det var istället Alexander som frågade oss om jag fick träna med Tuna och det fick han tillåtelse till.

Hur ser du på att han vill lämna er?

– Jag kan förstå hans argument om att han inte känner någon av spelarna som är kvar i föreningen, men vi kan inte vara snälla och slänga iväg spelare hur som helst.

"Måste komma överens"

Hampus Nilsson, sportchef i IFK Tuna, är på väg att göra ytterligare en vass förstärkning och vill i det här läget inte säga så mycket. 

– Jag vill inte säga något mer än att han har varit med och tränat med oss. Han tycker att det har känts bra och vi tycker att det har känts bra. Det sker efter frimånaden så det måste funka med HFK och vi måste komma överens.

HFK säger att bollen ligger hos er i Tuna?

– Vi lät ”Alle” ta den första kontakten och bara kolla av läget. Vi ska ringa och prata med dem i dag. Mer vet jag inte. Vi får ta det därifrån och får se om vi kan komma överens. 

Ny assisterande tränare i Tuna

IFK Tuna har gjort klart med tidigare Frödinge/Brantestad-tränaren Johan Bengtsson som ny assisterande tränare till Lars Gustavsson. 

– ”Lasse” har haft kontakt med Johan, de känner varandra sedan tidigare och har haft bra kontakt i många år. Det var Lasses beslut att ta med Johan. Vi känner till Johan och vet vem det är. Det känns superbra.

Mattias Gustavsson var assisterande tränare i fjol och kommer finnas med i bakgrunden 2024. 

– Han kommer finnas med runt ”Lasse” och Johan och laget, men han kommer inte ha samma roll som denna säsong. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt