Annons:

EXTRA: Två pangförstärkningar med massa rutin till HFK

Hultsfreds FK kan jubla högt. Sebasthian Svensson återvänder och Johan "Happe" Nilsson gör comeback. Foto: Ossian Mathiasson

EXTRA: Två pangförstärkningar med massa rutin till HFK

Hultsfreds FK förstärker truppen med två skickliga spelare i form av Sebasthian Svensson och Johan ”Happe” Nilsson.
– De kommer bidra med sin rutin både på och utanför planen, säger HFK-tränaren Krister Borgh.

Annons:

Hultsfreds FK tappade många tongivande spelare inför årets säsong och har ett väldigt ungt lag bortsett från några spelare som var med under division 4-tiden. 

Det blev seger med 1–0 i division 5-premiären mot IFK Västervik och nu har HFK landat två starka värvningar. 

Sebasthian Svensson flyttar hem till Hultsfred efter några år i Jönköping där han har spelat i IK Tord och varit både spelare och assisterande tränare i IF Haga. Han kommer vara både spelare och assisterande tränare i HFK under årets säsong. 

– Det betyder jättemycket att han kommer tillbaka. Det är en klasspelare i vårt unga lag. Han har fått mycket lovord från IF Haga så de tycker att det är tråkigt att de tappar honom. För oss blir det ett lyft för hela föreningen. Vi är jättenöjda. Det känns skönt att han kommer in efter alla våra tapp, säger Krister Borgh. 

Hur kom detta på tal?

– Jag fick höra att han var på väg att flytta hem, då är inte samtalet långt borta. Han umgås med flera av spelarna i Målilla så jag blev lite rädd. Men han har hela tiden sagt att han ska spela i HFK igen så det passar bra nu, säger Borgh. 

"Happe" gör comeback

HFK:s andra nyförvärv är Johan ”Happe” Nilsson, som gör comeback efter flera års uppehåll från fotbollen. Han har bestämt sig för att snöra på sig fotbollsskorna igen. 

– Det har blivit verklighet efter ganska mycket tjat från folk som känner honom. Han kände också att han var sugen. Jag vet inte vad den sista faktorn var. Han har bara tränat ett antal gånger och det syns att det är en klasspelare. 

Johan ”Happe” Nilsson finns med i truppen mot Storebro på tisdag kväll men Sebasthian Svensson hinner inte bli spelklar till dess.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt