Annons:

Nu är det klart – han tar över lokala laget

Nu är det klart att Krister Borgh blir ny tränare i HFK 2024. Foto: Arkivbild

Nu är det klart – han tar över lokala laget

Det har funnits många spekulationer. Nu står det klart. Krister Borgh blir huvudtränare i Hultsfreds FK.
– Jag känner att jag har saknat det, säger han.

Annons:

HFK har stått utan tränare sedan förra säsongens slut och nu är vi inne i april. Den senaste tiden har Krister Borgh lett laget och nu är det helt klart att han blir tränare för laget i division 4 kommande säsong.

– Det har ju mer eller mindre varit klart ett tag, men vi har velat ha allt på papper. Nu har det gått två säsonger utan något uppdrag för mig och jag har saknat det lite. Det har varit några förfrågningar och efter KM, så fick jag telefonsamtal om hur min fotbollssäsong såg ut. Det började köra runt lite i huvudet och jag var uppe på några träningar. Det var kul och man saknar pulsen, säger Krister Borgh.

Det är första gången han har ett damlag och märker en stor skillnad mot herrlag.

– Tjejerna lyssnar ganska mycket. Det är en jäkla skillnad mot killar. Det är en omställning för mig. Killar är mer att "här kommer jag och jag kan spela i Real Madrid" medan tjejerna är mer att de är jättedåliga. "Det är du verkligen inte" får man säga då. Det är en jättestor skillnad och blir en utmaning för mig.

"Riktigt duktiga"

Krister Borgh tycker det är svårt att säga vad man kan förvänta sig under kommande säsong.

– Jag har bara sett några matcher i Hultsfred tidigare och några i Vimmerby. Jag har sett jättelite och det beror på att jag nästan alltid varit tränare. Men många av tjejerna är riktigt duktiga måste jag säga. Vi ska nog kunna vara med i toppen av serien. 

Vid sin sida kommer han att ha Per Tuvesson och Martin Rydén som assisterande. Marona och Gonny Phalén fungerar som lagledare. 

– Det kommer bli jättebra tror jag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt