Toppresultat av Amanda och Emilia i konkurrens med Sveriges bästa ungdomar

Amanda Lind och Emilia Håårdh bjöd på toppresultat. Foto: Privat

Södra Vi IF-friidrottarna Amanda Lind och Emilia Håårdh imponerade i konkurrens med många av Sveriges främsta ungdomar vid Götalandsmästerskapen. En fjäder i hatten var Emilias andraplats på 80 meter.

Götalandsmästerskapen är den största friidrottstävlingen för ungdomar upp till 14 år. Från 15 år och uppåt är det SM som gäller.

Södra Vi IF-friidrottarna Amanda Lind och Emilia Håårdh, båda två 14 år, gjorde mycket bra ifrån sig vid helgens tävling då Sveriges absoluta friidrottselit med ungdomar mellan 13 och 14 år tävlade på Ekevalla IP i Eslöv. Friidrottare från Blekinge, Bohuslän-Dal, Göteborg, Halland, Skåne, Småland, Västergötland och Östergötland deltog.

Båda slog personbästa i tresteg

Emilia och Amanda representerade Småland och tävlade i tresteg, 80 meter och längdhopp F14-klassen.

De lokala friidrottarna slog nytt personligt rekord i tresteg. Amandas hopp på 9,66 meter gav en tionde plats och Emilia slutade sjua med nytt personbästa på 9,99 meter.

Båda tjejerna gick vidare till finalhoppningen I längdhoppet. Där blev det till slut en åttonde plats för Emilia och en sjätte plats för Amanda, som via sin placering tog hem en poäng till Småland.

Emilia tog silver på 80 meter

På 80 meter gick det som allra bäst. Amanda tog sig vidare till semifinal via en andra plats i sitt kvalheat och nytt personbästa. I semifinalen blev det en tredje plats och återigen nytt personbästa på 10,96.

Emilia tog sig vidare till semifinal då hon vann sitt kvalheat och hade kvalomgångens snabbaste tid på 10,42. Emilia fortsatte att visa fin form och gick vidare till final via seger i sitt semifinalheat. Hon hade semifinalernas snabbaste tid och noterades återigen för tiden 10,42.

Emilias gjorde ett ännu snabbare finallopp och sprang i mål på kanontiden 10,37, slagen med endast fem hundradelar av segraren. Andraplatsen resulterade i fem poäng till Småland.

Småland slutade trea i den totala tävlingen bakom Skåne och Göteborg.