Annons:

Medaljer och personliga rekord i massor trots svåra förutsättningar

Södra Vi IF-friidrottarna Amanda Lind, Felix Kilveus och Emilia Håårdh tog fyra medaljer och slog lika många rekord på östsvenska distriktsmästerskapet. Foto: Ossian Mathiasson

Medaljer och personliga rekord i massor trots svåra förutsättningar

Friidrotts-DM i Östergötland blev en fullträff. Södra Vi IF:s unga friidrottare Emilia Håårdh, Amanda Lind och Felix Kilveus bärgade fyra medaljer och lika många personliga rekord. 
– Riktigt bra gjort med tanke på att vi inte kan träna friidrott på den här sidan av året, säger tränaren Anders Håårdh. 

Annons:

För första gången avgjordes östsvenska distriktsmästerskapet i friidrott med tre deltagande distrikt – Östergötland, Småland och Blekinge – som hade slagits samman. 

Felix Kilveus tävlade i P12-klassen, bärgade silver i längdhopp och på 200 meter och satte nytt personligt rekord i båda grenarna. 

– Jag hoppade 4,25 meter och sprang 200 meter på 30 sekunder blankt. Jag är mest nöjd med insatsen på 200 meter. Det var kul att slå personligt rekord i båda grenarna, säger Felix Kilveus. 

16-åriga Amanda Lind svarade för en kanoninsats i längdhopp i 17-årsåklassen. Hennes hopp mättade 5,03 meter. 

– Jag slog mitt inomhusrekord med 40 centimeter och det kändes jättebra. Jag har hoppat 5,08 meter som bäst utomhus, säger Amanda Lind och fortsätter: 

– Det var jätteroligt att man fick bevis på att man faktiskt utvecklas trots våra förutsättningar till träning här. Även om vi inte kan träna specifikt på våra grenar gör vi det bästa av situationen. 

Slog rekordet med 15 hundradelar

Sprintgrenarna avgjordes i Norrköping och 16-åriga Emilia Håårdh kom till start på 60 meter i 17-årsklassen. Hon vann F17-finalen efter ett strålande lopp som slutade med nytt personligt rekord. Hon sprang i mål på tiden 8,08 och krossade sitt tidigare rekord på 8,23. 

– Jag har inte sprungit 60 meter på ett tag. Jag kände mig rätt seg och låg och hade faktiskt inga förväntningar överhuvudtaget. Starten blev bra och allt satt på plats under loppet. När jag kom i mål och såg tiden blev jag jätteglad. Man brukar kunna sänka sitt rekord med någon hundradel, men inte så här mycket, säger Emilia Håårdh. 

Vad ser du för förklaring till det?

– Jag har fått hjälp från en tränare på friidrottsgymnasiet i Växjö som har gett mig feedback. Jag har övat på vissa smågrejer som har gett resultat och utveckling. 

"Kan inte träna friidrott under vintern"

Anders Håårdh, friidrottstränare i Södra Vi IF, är mäkta imponerad av hur bra ungdomarna presterade vid förra helgens tävling. 

– Det är otroligt bra gjort med tanke på att vi inte kan träna friidrott på den här sidan av året. De kan bara ägna sig åt ren uppbyggnadsträning under vintern och vi tränar två gånger i veckan, ett löppass vid VOK-stugan i Vimmerby och ett pass i Södra Vi. Vi har ingen möjlighet att utföra en enda gren specifik träning. Att leverera de här resultaten som Felix, Emilia och Amanda gjorde är bra gjort i jämförelse med de andra föreningarna som har tillgång till friidrottshallar, säger Anders Håårdh. 

SVIF har under vintersäsongen runt 20 ungdomar i träning och det blir fler utövare när utomhusträningen drar igång under våren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt