Annons:

SVIF-friidrottare slog flera personliga rekord i årets sista utomhustävling

Fem friidrottare från Södra Vi IF ställde upp i årets sista utomhustävling i Tranås i söndags. På bilden syns Line Svensson, Felix Kilvéus, Andrea Svensson, Elin Jonsson och Otto Svensson. Foto: Privat

SVIF-friidrottare slog flera personliga rekord i årets sista utomhustävling

Flera friidrottare från Södra Vi IF gjorde bra ifrån sig vid årets sista utomhustävling som arrangerades i Tranås i söndags. 

Annons:

Sjuåriga Line Svensson tävlade i trekamp – 60 meter, boll och längdhopp – i F7-klassen och hon slog personligt rekord i boll och längd.

Tioårige Otto Svensson tävlade i fyrkamp i P11-klassen. Han ställde upp i 60 meter, längdhopp, kula och 600 meter och det blev personbästa på 600 meter.

Elvaårige Felix Kilvéus tävlade i en åldersklass högre, P13-klassen. Han kvalificerade sig för final på 60 meter och sprang i mål på tiden 9,02 sekunder, vilket gav honom en silvermedalj. Han placerade sig på en femteplats i längdhopp och slog nytt personbästa med hela 29 centimeter och hoppade 4,28 meter. 

"Så otroligt stolt"

Andrea Svensson, född 2009, tävlade i F15-klassen och kvalificerade sig för final på 80 meter. Hon slog personligt rekord på 11,86 sekunder och kom på en sjätteplats i finalen. 

Elin Jonsson, född 2009, tävlade i F15-klassen. Hon slutade på fjärdeplats i kula med 8,29 meter och femteplats i längdhopp. Hoppet på 4,12 meter var ett personligt rekord.

”Jag är så otroligt stolt över alla barn- och ungdomar i Södra Vi IF friidrott, som uppvisar en sådan träningsvilja- och glädje året runt. Nu laddar vi snart om för inomhussäsongen”, säger Joanna Kilvéus, en av friidrottstränarna i Södra Vi IF. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt