Annons:

Drömmen om allvädersbanor kan snart vara verklighet:

Håkan Danielsson hoppas att det finns allvädersbanor på Ulfveskog om ett år.

Drömmen om allvädersbanor kan snart vara verklighet: "Känns hoppfullt"

Snart ett år har gått sedan planerna på att lägga allvädersbanor på Ulfveskog i Södra Vi presenterades. Om ett år kan banorna stå klara.
– Det känns hoppfullt, sen får vi se var allting hamnar, säger Håkan Danielsson, ordförande i Södra Vi IF.

Annons:

Den 20 oktober förra året presenterade den politiska majoriteten i Vimmerby kommun en lösning som skulle kunna ge Södra Vi IF sina efterlängtade allvädersbanor.

– Vi vill skapa ett jättebra upplägg, där tanken är att föreningen ska få arrendera anläggningen av oss på rimliga, förmånliga villkor. Vi tittar och skissar på ett sådant arrende nu och då kan det ge förutsättningar för föreningen att söka stöd och bidrag av externa, bland annat Allmänna Arvsfonden, sa kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) då.

I samma stund sa Håkan Danielsson, ordförande i Södra Vi IF, att han hoppades att de nya allvädersbanorna kunde stå klara under 2018.

Färdigt i september 2018?

Men vad har egentligen hänt sedan dess? Projektet har kommit en liten bit på vägen, men knappast längre än så. Än så länge.

 I går fick vi en offert på vad det kommer att kosta. Vi håller på att gå igenom den offerten nu. Sen kommer vi att gå vidare och börja söka pengar från olika håll så att vi kan finansiera detta, säger Håkan Danielsson.

Enligt den offert som det nu jobbas efter skulle allvädersbanorna stå färdiga att användas i september 2018.

 Offerten bygger på att det ska byggas i juni, juli och augusti 2018. Så om alla pusselbitar faller på plats skulle det kunna stå färdigt i september nästa år.

Skulle du säga att ni är närmare ett förverkligande nu än vad ni var för ett knappt år sedan?

 Vi är närmare på det viset att vi vet vad det kommer att kosta. Nu gäller det att hitta finansieringar och sen ska vi ha en ny kontakt med kommunen. Det känns hoppfullt, sen får vi se var allting hamnar.

Runt fem miljoner kronor

I samband med pressträffen för ett knappt år sedan nämndes en kostnad på runt fem miljoner kronor.

 Det är runt den summan det ligger. När det gäller allvädersbanorna kan vi inte göra så mycket ideellt arbete. Det vi kan göra är att ta bort träsargen och det sparar man inte många kronor på. Nyligen har vi också fått byggnadslov för att bygga omklädningsrum för funktionshindrade och det kommer att ske under hösten. Här kan vi göra mer ideellt arbete, säger Håkan Danielsson.

Tror du att ni har allvädersbanor på plats om ett år?

 Det räknar vi med. Då ska vi ha fest. Jag tror att vi kommer att hitta finansiärer.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt