Annons:

DM-framgångar för Felix, Amanda och Emilia i Östergötland

Felix Kilvéus tog silver i längshopp och på 200 meter när inomhus-DM avgjordes i Motala på söndagen. Foto: Privat

DM-framgångar för Felix, Amanda och Emilia i Östergötland

Tre friidrottare från Södra Vi IF var lyckosamma och bärgade medaljer när inomhus-DM avgjordes på två ställen i Östergötland i helgen. 

Annons:

Östsvenska distriktsmästerskapet i friidrott avgjordes i helgen. Nytt för i år är att tre distrikt – Östergötland, Småland och Blekinge – har slagits samman och tävlar tillsammans. 

Felix Kilveus tävlade i P12-klassen, tog silver i längdhopp och på 200 meter och satte nytt personligt rekord i båda grenarna. Han sprang i mål på tiden 30,01 på 200 meter och hoppade 4,25 meter i ländgdhoppet.

16-åriga Amanda Lind tävlade i 17-årsklassen och tog guld i längdhopp. Guldhoppet på 5,03 meter var dessutom personligt rekord. Är man 16 år tävlar man med de som är ett år äldre.

Amanda och Felix bärgade sina medaljer i Motala på söndagen. Sprinten avgjordes i Norrköping på lördagen och då var 16-åriga Emilia Håårdh en av deltagarna på 60 meter i 17-årsklassen. Hon vann F17-finalen och satte nytt personligt rekord. Hon sprang i mål på tiden 8,08 och krossade sitt tidigare rekord på 8,23. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt