Annons:

22 pallplatser och 30 rekord för SVIF:s friidrottare

Emma Jonsson och Linnea Lind är två av många duktiga friidrottare i Södra Vi IF. Foto: Privat

22 pallplatser och 30 rekord för SVIF:s friidrottare

Det blev en flygande start på utomhussäsongen för Södra Vi IF:s unga friidrottare när tävlingen Majspelen avgjordes på Arena Oskarshamn. Totalt hade SVIF 13 deltagare på plats och de tog hela 22 medaljer och satte mäktiga 30 nya personbästa.

Annons:

Sebastian Håårdh gjorde bra ifrån sig i P15-klassen, där han tog guld på 80 meter samt i längdhopp och brons i diskus.

I F15-klassen tog Emma Jonsson silver i samtliga grenar hon ställe upp i; 80 meter, 200 meter, 800 meter och kula. I samma klass tog Linnea Lind guld på 800 meter, silver i längdhopp och brons på 80 meter. Båda satte nytt personligt rekord på 800 meter.

Bra gick det också för Jula Karlsson i F13-klassen. Hon tog silver i längdhopp och brons i tre grenar; 200 meter, 60 meter och 600 meter med nytt personbästa.

Många SVIF:are i F11

I F11 hade SVIF sex deltagare med i startlistorna. Dessa var Matilda Isaksson, Amanda Lind, Emilia Håårdh, Wilma Lindström, Elin Jonsson och Signe Isaksson och alla satte flera personbästa. Det blev också en hel del medaljer. Matilda Isaksson tog guld på 600 meter och brons i längdhopp och 60 meter. Amanda Lind åkte hem med ett brons på 600 meter och Elin Jonsson gjorde detsamma från kultävlingen. För Emilia Håårdh blev det guld i kula och silver i längdhopp samt 60 meter.

I F9-klassen tävlade Leontina Shahimi, Vera Lindström och Dafina Haziri för Södra Vi och här tog Leontina Shahimi ett brons på 60 meter medan Vera Lindström satte dubbla personliga rekord.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt