Annons:

Fina framgångar för Södra Vi IF i stor tävling

Sebastian Håårdh vann P14-klassens längdhopp. Foto: Privat

Fina framgångar för Södra Vi IF i stor tävling

I helgen avgjordes Smålands största friidrottstävling, Ölandsspelen, och det blev lyckat för Södra Vi IF. Totalt blev det 16 pallplatser och 17 nya personbästa.

Annons:

Totalt deltog 15 stycken från Södra Vi IF under tävlingen.

I P14-klassen tävlade Sebastian Håårdh och han tog guld i längdhopp, brons på 80 meter samt i diskus. Han slog även nytt personbästa i diskus.

Jason Jonasson tävlade i P9-klassen och han slog sitt tidigare personbästa i kula. Sjuåriga Felix Kilvéus gjorde tävlingsdebut och tävlade i P8-klassen. För honom blev det brons på 600 meter. 

I F14-klassen tävlade både Emma Jonsson och Linnea Lind. För Emma blev det silver i kula och på 2 000 meter. Eftersom grenen även var DM-klassad blev det DM-silver till henne. Hon satte också nytt personbästa på både 2 000 meter och 80 meter. 

Linnea Lind tog silver på 800 meter och slog nytt personbästa. Julia Karlsson, som tävlade i F13-klassen, satte nytt personbästa i kula. 

I F11-klassen tävlade Emilia Håårdh, Matilda Isaksson, Amanda Lind och Jenna Jonasson. Emilia tog silver på 60 meter och brons i längdhopp, kula och diskus. I det sistnämnda blev det även personbästa.

Matilda Isaksson tog brons på 600 meter och Amanda Lind satte nytt personbästa på 60 meter. Jenna Jonasson tog silver i spjut och på 600 meter. I båda grenarna blev det nytt personbästa. 

I F10-klassen tävlade Judith Jörneskog, Elin Jonsson och Signe Isaksson. Judith satte nytt personbästa på 600 meter och Signe satte nytt personbästa på 60 meter och i höjdhopp. 

Elin Jonsson tog guld i kula med ett nytt personbästa och det blev även personbästa i längdhopp och 600 meter.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt