Annons:

SVIF:s ordförande: ”Skulle vara fantastiskt” - Då hoppas han på invigning av banorna

Södra Vi IF:s ordförande Håkan Danielsson, till vänster, hoppas nu att klubben kan få de efterlängtade allvädersbanorna.

SVIF:s ordförande: ”Skulle vara fantastiskt” - Då hoppas han på invigning av banorna

Efter dagens besked från kommunen har Södra Vi IF aldrig varit närmare att få sina efterlängtade allvädersbanor. – Det skulle vara fantastiskt om det kan gå i land. Vår anläggning skulle få ett otroligt lyft, säger SVIF-ordföranden Håkan Danielsson.

Annons:

Södra Vi IF har länge kämpat för att få allvädersbanor på sin anläggning Ulfveskog.

– Redan 1992 står det i vår verksamhetsberättelse att vi hade haft frågan uppe med kommunen, säger Håkan Danielsson.

Legat lågt

Även om det fortfarande är en lång väg att vandra så kan man nog säga att föreningen aldrig har varit närmare drömmen om att utrusta Ulfveskog med allvädersbanor.

– Vi har väntat i så många år. Men den senaste tiden har vi också legat lite lågt. Pratar man om att lägga ned skolor går det inte att slåss för en sådan här typ av anläggning, Det måste man ha lite förståelse för. Nu var det kommunen som tog initiativet och lyfte upp frågan. Vi ser fram emot att kunna lösa det här på ett klokt sätt tillsammans med dem.

Ska kolla över möjligheterna

Även om ingenting är klart så är Håkan Danielsson belåten en dag som denna.

– Som jag känner det så är det här ett stort steg mot att kunna förverkliga det här. Det ligger också i linje med vår tanke att verka för att Ulfveskog ska bli kommunens mest besökta året runt-anläggning.

Hur jobbar ni vidare nu?

– Kommunen har gett lite uppdrag till sina tjänstemän att kolla över vissa bitar. Från föreningens sida kommer vi att undersöka vilka möjligheter vi har att hjälpa till med finansiering. Det kan vara så att det blir mer fördelaktigt om vi bygger. Som förening kan vi tillexempel söka medel från Arvsfonden, det kan inte kommunen göra. Jag kan tänka mig att vi har stora möjligheter där. Sen finns det lite andra vägar också med stiftelser och fonder, bland annat Sparbanksstiftelsen. Vi kommer att börja titta på det direkt.

”Har inga miljoner”

Att Södra Vi IF själva ska kunna gå in med rena pengar är inte en möjlighet, betonar Håkan Danielsson.

– Vi har inga miljoner i kassan som vi kan skjuta till. Det vi kan bidra med är ideellt arbete.

Nuvarande bana på Ulfveskog är 360 meter lång och även med nya allvädersbanor skulle längden bli densamma.

– Vi har kollat på att utöka till 400 meter, men det finns ingen möjlighet. Då skulle vi få flytta läktare, klubbstuga och sådana saker.

Hoppas på invigning 2018

Trots nuvarande förutsättningar har SVIF en rejäl friidrottverksamhet.

– I dagsläget har vi 30-40 ungdomar som regelbundet tränar, men alla är inte ute på tävlingar. Ser vi till antalet tävlingar så har de varit ute på 27 stycken i år. Merparten av de som tränar friidrott hos oss är flickor. Där har vi en utmaning att se till att fler pojkar tycker att det är kul med friidrott, samtidigt som vi vill locka ännu fler tjejer, givetvis.

Hur säker är du på att ni lyckas med det här projektet?

– Eftersom vi har funnits med så länge så känns det som att det är vår tur nu. Jag är rätt säker på att vi ska kunna klara ut det. Kan vi få till allvädersbanor skulle det bli ett otroligt lyft för föreningen. Det finns ett genuint friidrottsintresse både i vår kommun och i Hultsfreds kommun och jag tror att det finns många ungdomar som skulle vilja prova på friidrott.

När kan de nya banorna stå klara?

– Jag hoppas på invigning någon gång under 2018. Det skulle vara kanon, säger Håkan Danielsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt