Annons:

Skön seger för HHF mot Karlshamn:

HHF fick jubla hemma mot Carlshamn. Foto: Ossian Mathiasson

Skön seger för HHF mot Karlshamn: "Handboll är spännande"

Det blev gastkramande – men till slut vann Hultsfreds HF med 26-25 mot Karlshamns HF i Hagadal. Robin Löfstedt var målbäst med sju baljor i segermatchen.
– Handboll är spännande... Två riktigt sköna poäng, jublar tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Hultsfreds HF är återigen ett vinnande lag. Efter den snöpliga förlusten mot Malmö senast blev det två poäng hemma mot Karlshamn. Ännu en gång blev det extremt spännande – trots att HHF hade flera mål upp. 

– Vi leder hela matchen, så jag tycker definitivt att det är rättvist. Vi har, tre fyra upp, men ändå blir det jämnt mot slutet. Det blir lite onödigt spännande men vi lyckas hålla ihop det, säger Bo Sundqvist, tränare i Hultsfred HF. 

HHF ledde med fyra bollar i paus och såg då ut att gå mot en ganska klar seger. 

– Det är nog flera saker som gör att det blir spännande. Jag tycker ändå att spelet är hyfsat bra hela vägen, vi skapar ganska mycket. 

"Har tålamod"

HHF, som fick klara sig utan nyckelspelarna Eric Schultz och Sasa Omrcen, gjorde en stark match. 

– Vi har tålamodet och chansar inte bort oss. Den här segern ska tillskrivas gruppen. Robin (Löfstedt) och Albin (Nilsson) sticker ut både bakåt och framåt, men det är helheten som gör att vi orkar hålla ihop det. Visst är det tunga avbräck, men killarna gör det riktigt bra. Albin var grym inne på linjen.

20 sekunder före slutet satte Ivan Pilipovic 26-24 från sju meter, vilket blev avgörande. 

– Handboll är spännande... Men det var skönt att vinna, en viktig seger för att hålla dem bakom oss. Det var verkligen jättegött, härligt med två poäng, som var väldigt viktiga för oss. Nu är det bara att köra på. 

HHF är nu femma i en haltande tabell, med samma poäng som HK Farmen på den tredje positionen i tabellen.

Målskyttar för HHF var: Robin Löfstedt sju, Andreas Thorngren sex, Albin Nilsson fem, Ivan Pilipovic fem, Lukas Örnros, Christoffer Sundqvist samt Christoffer Karlsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt