Annons:

HULTSFREDS HF VANN SERIEN INFÖR STORPUBLIK

Jubel i Hagadal. HHF vann serien inför storpublik. Foto: Linus Johansson

HULTSFREDS HF VANN SERIEN INFÖR STORPUBLIK

Det blev riktigt dramatiskt. Till slut kunde Hultsfreds HF ändå säkra seriesegern i division tre inför storpublik hemma i Hagadal.

– Vad ska man säga? Så jäkla kul. Nu blir det en lång kväll , säger tränaren Anderas Sundqvist efter 37-34.

Annons:

Förutsättningarna inför matchen var glasklara. Seger för HHF skulle innebära serieseger i division tre. Och visst blev det seger – till slut.

Det var dock gästande serietrean Finspångs HK som startade matchen klart bäst och gick fram till en 4-1-ledning efter fyra minuters spel. Som mest låg Hultsfred under med fyra mål (7-3 och 10-6). I det läget av matchen blev det mål på i stort sett allt och HHF och målvakten Felix Andersson hade svårt att få koll på ett betydligt mer rutinerat Finspångs anfallsspel.

Föghner satte fem raka

När Tim Johansson kom in i hemmamålet kom några viktiga räddningar och bortalaget tappade fokus i sitt anfallsspel. Det gjorde även Hultsfred och målproduktionen minskade från båda lagen. Till slut lossnade det dock för HHF och när Oskar Andersson satte 18-18 innebar det oavgjort i halvtid.

Värt att notera i övrigt från den första halvleken var att Gustav Föghner gjorde samtliga hemmalagets fem första mål och detta innan matchen ens var nio minuter gammal.

Duo klev fram

I den andra halvleken var det ett motiverat hemmalag som snabbt kopplade ett målmässigt grepp. 18-18 blev till 25-22, men därefter hittade Finspång ny kraft. Vid 26-25, halvvägs in i halvleken, kände sig HHF-tränaren Andreas Sundqvist manad att ta en timeout.

Det gav ingen omedelbar effekt och med nio minuter kvar att spela var det oavgjort, 29-29. Då klev målvakten Tim Johansson in i handlingen med flera viktiga räddningar. Samtidigt satte Axel Andersson Landholm både 31-29 och 32-29. Där och då var Finspång ett slaget lag.

Fick till kontringsspelet

Till slut vann hemmalaget med 37-34.

– Det satt långt inne, men jag kände någonstans att vi skulle vända på det. Jag tror att alla i vårt lag kände samma sak.

Blev det oväntat tufft?

– Inte för mig. Jag har full respekt för Finspång, det är ett bra lag. Jag tror också att de är mer vana vid sådana här situationer än vad vårt lag är.

Vad avgjorde till er fördel, tycker du?

– Svårt att säga nu. Dels att vi fick några målvaktsräddningar i ett viktigt skede av matchen, det var viktigt och gav energi till hela laget. Då lyckades vi dessutom få in lite kontringsmål och då är vi som bäst.

Mycket oklart

I kväll firar laget med segermiddag på Hotell Hulingen.

– Sen får vi se vad som händer, det lär bli en lång kväll, ler Andreas Sundqvist.

Seriesegern till trots är det inte helt säkert att Hutsfreds HF spelar i division två nästa säsong.

– Vi har inte riktigt hunnit prata om det än. Först ska vi smälta det här. Men visst hade det varit kul att testa ett snäpp högre upp.

Blir du kvar som tränare?

– Det vet jag inte heller än. Jag är sugen och det här laget är ett självspelande piano, men jag har inte bestämt mig än, säger Andreas Sundqvist.

Fakta

HHF:s målskyttar:

Axel Andersson Landholm, 10

Elias Andersson Landholm, 7

Gustav Föghner, 6

Adrian Söderpalm, 3

Christoffer Sundqvist, 2

Tobias Stridh, 2

Oliver Pihl, 2

Erik Örnros, 2

Rasmus Hesselgård, 2

Oskar Andersson, 1

Publiksiffra: 354

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt