Annons:

DV AVSLÖJAR: Ex-landslagsman blir tränare i VIBK

Vimmerby IBK har gjort klart med tränare för herrlaget nästa säsong. Lennart Lundgren kliver in bredvid Jonas Friberg. Foto: Linus Johansson

DV AVSLÖJAR: Ex-landslagsman blir tränare i VIBK

I kväll kan Dagens Vimmerby avslöja hur Vimmerby IBK:s tränarlösning ser ut inför nästa säsong. Ungdomsledaren Lennart Lundgren kliver in som assisterande tränare till Jonas Friberg som fortsätter ytterligare en säsong.
– Det ska bli skitroligt, säger Lundgren.

Annons:

Efter att ha kamperat ihop med Mathias Lennström under flera säsonger får Jonas Friberg en ny kollega kommande säsong. Från ungdomsleden plockar VIBK upp Lennart Lundgren.

– Jag ska vara assisterande tränare till Jonas och det ska bli jätteroligt. Jag tror att jag har lite att tillföra när det gäller försvarsspelet och målvaktsbiten, säger VIBK:s nye tränare.

Spelat i landslaget i tre år

Det är inte vilken ungdomsledare som helst som plockas upp. Lundgren har tolv år bakom sig som målvakt i innebandyjätten Pixbos A-lag och han har stått i landslaget i tre säsonger. Som spelare har han ett VM-guld och två SM-silver på meritlistan.

2003 var han assisterande tränare i Pixbo och då blev det ett Europacupguld.

– Jag tänker mig att det blir ungefär samma roll som jag hade i Pixbo. Jag ska vara lite bollplank till Jonas och hjälpa de unga killarna, det brinner jag för.

”Division ett fullt rimligt”

Vimmerby IBK har varit nära division ett två säsonger i rad, men fallit i sista omgången.

– Chanserna att gå upp ser jag som jättestora. De var jätteduktiga i år, men det blir lite mycket mål bakåt för min smak. Jag vill utveckla försvarsspelet och hitta mer struktur. Det är ett anfallsglatt lag. Jag har mycket erfarenhet och tror att jag kan dela med mig mycket.

Kommer Jonas Friberg att spela?

– Jag vet faktiskt inte hur han tänkt sig. Han har gjort mycket mål och poäng och slutar han gäller det att hitta en värdig ersättare. Vi har många duktiga unga killar, men ibland behövs det någon som har spelat högre upp.

Är division ett en rimlig målsättning?

 – Absolut. Det har varit så nära nu och med den publiken Vimmerby har är det fullt rimligt. Dagens Vimmerby har sökt Jonas Friberg utan resultat. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt