Annons:

VIBK slog WIBK med 10-9 i träningsmatchen. Foto: Simon Henriksson

Målparty när VIBK slog WIBK i försäsongspremiären

Det blev målfest när Vimmerby IBK och Westerviks IBK möttes i säsongens första innebandymatch. Hemmalaget vann med 10-9.

Annons:

Mycket är nytt för Vimmerby IBK, som ramlade ur division 1 den gångna säsongen. Ny huvudtränare är Alexander Pettersson och han fick se en fin offensiv insats i premiärmatchen mot Westerviks IBK.

– Det finns mycket bra att ta med sig, inte minst offensivt sett. Vi har mycket boll och löser det på ett bra sätt. Det vore konstigt om det inte fanns saker att skruva på och det gör det, framför allt defensivt. Vi testar ett nytt spelsystem, där vi spelar 1-2-2 för att bli mer aggressiva, säger Alexander Pettersson.

Matchen svängde målmässigt fram och tillbaka, men till slut vann VIBK med 10-9.

– Vi släpper lite för många mål och tappar koncentrationen. Men det är förståeligt när det är första träningsmatchen. Vi saknade också en hel del folk.

VIBK:s målskyttar var Elias Trawtschenko 3, Viktor Nilsson 2, Kevin Hultman 2, Adam Olofsson, Karl Hjelmland och Mattias Zeilon. För Westevik nätade Philip Svahn fyra gånger och David Samuelsson tre. Övriga målskyttar var Robin Hultgren och Petter Gustavsson.

Imponerade i VIBK gjorde gjorde de unga spelarna Axel Gustafsson och Philip Hultqvist.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt