Annons:

Hårda konkurrensen i VIBK: ”Bättre än någonsin”

Det blir en hård kamp mellan Patrik Karlsson, Ludwig Strömsten och Adam Gunnarsson. Alla tre har visat fin form under försäsongen. Foto: Linus Johansson

Hårda konkurrensen i VIBK: ”Bättre än någonsin”

Vimmerby IBK har aldrig haft en hårdare konkurrens på målvaktssidan. Det tycker rutinerade Patrik Karlsson.
– Konkurrensen är bättre än på... ja, någonsin. Så känns det, säger han inför fredagens premiär mot Vetlanda.

Annons:

Patrik Karlsson, Ludwig Strömsten och Adam Gunnarsson har alla fått speltid under försäsongen - och imponerat. Där bakom finns också Michal Mosiej. Konkurrensen på målvaktssidan är stenhård i Vimmerby IBK.

– Ja, det har gått bra för alla så det blir hårt. Det blir intressant att se vem som får stå i premiären på fredag. Jag är lite nervös inför det beslutet, säger Ludwig Strömsten.

”De är att räkna med”

Strömsten var den som fick förtroendet under den första halvan av förra årets säsong. Sedan gjorde rutinerade Patrik ”Bobby” Karlsson comeback och med inspirerat spel tog han över platsen.

Karlsson är nöjd över att både Ludwig Strömsten och Adam Gunnarsson har visat framfötterna under försäsongen.

– Jag kan ju inte hålla på i all evighet så det är bra att det finns arvtagare. Båda är hungriga och har visat att de är att räkna med. Sen kanske det är lite tuffare i seriematcher, säger Patrik Karlsson.

Spelade i genrepet

17-årige Adam Gunnarsson får ses som en joker i sammanhanget.

– Redan när jag var tolv år var jag med och tränade med A-laget och de senaste säsongerna har jag varit med hela tiden. Jag känner att jag är inne i det och försäsongen har varit bra, tycker Adam Gunnarsson.

Känner du att du är med och konkurrerar på allvar?

– Ja, ja, det är klart. Det kändes bra att få spela i genrepet mot Rimforsa och jag gjorde en bra turnering i Fliseryd. Sen förväntar jag mig inte jättemycket, men det skulle vara kul att få starta någon match i A-laget i alla fall.

Fest 16 mars

En stark målvaktssida talar för att Vimmerby IBK kan gå en bra säsong till mötes.

– Det enda som gäller är att gå upp, det finns inget annat. Efter sista matchen mot Nybro den 16 mars ska vi ha fest, säger Patrik Karlsson.

 

Här kan du läsa våra tidigare artiklar inför VIBK:s premiär:

* VIBK laddar för premiär - "Kan bli lite av en publikfavorit"

* Hektisk tid för "JC": "Känner mig väldigt fräsch i kroppen"

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt