Annons:

VIBK nära att vända mot topplaget: ”För långsamma i tanken”

Svea Backstad gjorde mål när Vimmerby IBK förlorade.

VIBK nära att vända mot topplaget: ”För långsamma i tanken”

Vimmerby IBK låg under med 4-1 hemma mot tabelltrean Westbo. Hemmalaget gjorde sedan en stark målmässig comeback i matchen, men fick ändå se sig besegrat med 4-3.

– Vi har tappat det spel som vi hade för någon månad sedan, säger VIBK-tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

Westbo tog ledningen efter drygt tolv minuters spel. 1-0 såg också ut att stå sig till den första pausvilan. Tess Fridh ville dock annorlunda och kvitterade till 1-1 med bara sju sekunder kvar av perioden.

I mittakten gjorde Westbo något som i efterhand kan betraktas som det matchavgörande rycket genom att göra två mål.

– Vi tappade i slutet av andra, där tog det slut på lite krafter för en del, säger Jonas Karlsson.

Tappat spelet

Bortalaget utökade dessutom till 4-1 knappt åtta minuter in i den tredje perioden. VIBK gav trots det inte slaget förlorat och reducerade två gånger om via Ammelie Lennströms och Svea Backstads klubbor. Närmare poäng än så kom inte hemmalaget.

– Vi gick ner lite på folk inför tredje. Tio minuter in i perioden tog jag en timeout och efter det fick vi rätt bra träff och hade bud på fler mål, säger Jonas Karlsson, som var mest nöjd med lagets powerplay- och boxplay-spel denna dag.

Vimmerby har två matcher kvar att spela i division två. Laget ligger just nu sexa i tabellen och kan som bäst sluta femma.

– Vi har tappat vårt spel som vi hade för någon månad sedan. Det är för oregelbunden närvaro så det går aldrig att spela ihop någonting. Sen glimtar vi till ibland, men vi är för långsamma i tanken och har inte riktigt tajmingen med klubba och boll.

VIBK:s målskyttar mot Westbo: Tess Fridh, Ammelie Lennström, Svea Backstad.

Tabellen kan ses HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt