Annons:

DÄRFÖR LÄMNAR VIBK-TRÄNARNA SINA UPPDRAG: ”BLANDADE KÄNSLOR”

Peter Kronstrand konstaterar att man måste må bra för att kunna göra ett bra jobb. Foto: Linus Johansson

DÄRFÖR LÄMNAR VIBK-TRÄNARNA SINA UPPDRAG: ”BLANDADE KÄNSLOR”

I går kväll fick Vimmerby IBK:s spelare beskedet att tränarduon Peter Kronstrand och Jonas Karlsson lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan.
– Ibland får man inse att man är en människa av kött och blod och att man måste prioritera för att må bra, säger Peter Kronstrand.

Annons:

Inför den här säsongen tog Peter Kronstrand över som huvudtränare för Vimmerby IBK:s herrlag och han fick Jonas Karlsson vid sin sida. Nu står det klart att duon inte kommer att fullfölja säsongen.

– Energin är ganska slut. Det är rätt många parametrar. Jag har gått in i en ny roll på jobbet samtidigt som vi har ett varsel som hänger över oss. Jag är ensamstående förälder och har två grabbar hemma som jag inte har hunnit tillbringa lika mycket tid med som tidigare. Det har blivit tufft att få ihop pusslet, säger Peter Kronstrand.

Hur går dina känslor kring att lämna uppdraget?

– Det är givetvis jättetråkigt och det är självklart blandade känslor. Jonas och jag har kompletterat varandra jättebra och jag tycker att han har gjort en fantastisk insats, vi har synkat väldigt bra.

"Måste må bra"

Peter Kronstrand var den som först tog beslutet att hoppa av och då följde Jonas Karlsson efter.

Hur länge har det här gnagt i dig?

– Det har kommit ganska snabbt nu på slutet. Man måste må bra för att kunna ge till andra, det är där mycket ligger.

VIBK kommer att tränas av Micael Nilsson och Tony Fridh resten av säsongen.

– Jag är inte det minsta orolig över att ”Micke” och Tony kommer fortsätta att förädla och utveckla laget. Vi står för ungefär samma saker, de är väldigt kompetenta. Jag önskar dem all lycka och är helt säker på att de kommer göra något bra av det här.

Hur ser du på säsongen?

– Vi går med huvudet högt härifrån. Vi har inlett och fullföljt så långt som vi önskade. Vi hade en plan framåt, den var inte satt bara för den här tiden. Det vi är mest nöjda med är att vi har fått ihop en bra grupp och att vi har släppt fram så många juniorer. Det är vägen som VIBK måste gå och det är jag ganska övertygad om att ”Micke” och Tony också tycker, säger Peter Kronstrand.

Fortsätter som ungdomstränare

Jonas Karlsson säger så här om sitt beslut:

– Jag har trivts alldeles utmärkt i min roll som har varit helt perfekt utformad för mig så jag har kunnat ägna mig åt mina starka sidor. När Peter valde att avgå så blev situationen oklar. Var jag huvudtränare då? Var jag assisterande utan en huvudtränare? Då valde jag att avgå för att nollställa situationen helt enkelt. Men öppnade för att fortsätta i en ny konstellation, säger Jonas Karlsson.

Nu står det klart att han inte kommer ha någon roll runt herrlaget.

– Jag fick frågan i morse om att fortsätta i en exakt likadan roll men sen ändrades det under dagen. Så jag kommer inte ha någon roll runt seniorlagen utan jag kommer fortsätta med mina tre ungdomslag och målvaktsträning med Wilma Djurstedt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt