Annons:

Flera VIBK-spelare uttagna till stor turnering: ”Jättekul och spännande”

Vilgot Kronstrand och Elliot Kronstrand är uttagna att spela mot internationellt motstånd med Team Sweden. Foto: Linus Johansson

Flera VIBK-spelare uttagna till stor turnering: ”Jättekul och spännande”

Fyra spelare som till vardags tillhör Vimmerby IBK har blivit uttagna att spela med Team Sweden i en turnering i Uppsala kommande vecka.
– Det ska bli jättekul och spännande, säger Elliot Kronstrand, som är en av VIBK-spelarna som får mäta sina krafter mot internationellt motstånd.

Annons:

15-åringarna Elliot Kronstrand, Stella Milton och Tess Fridh är alla uttagna att spela med Team Sweden kommande vecka och detsamma gäller tolvårige Vilgot Kronstrand.

Uttagningen till turneringen började med ett läger i Uppsala arrangerat av Selected Players. Det är ett talangutvecklingskoncept som den tidigare landslagsspelaren i innebandy, Jonathan Kronstrand, ligger bakom.

Möter lag från Kina

Fyra av spelarna som har blivit uttagna spelar alltså i Vimmerby IBK till vardags.

– De har läger i en vecka för varje årskull och det är ungefär 200 tjejer och killar som tränar varje vecka. Efter det väljer de ut 30 spelare till två Team Sweden-lag i vardera årskull, säger Elliot Kronstrand, som var med i turneringen även förra året.

Själva turneringen spelas samtidigt för alla, från torsdag till söndag kommande vecka.

– Det kommer lag från olika delar av världen. Innan har det bara varit från Europa, men i år kommer det några lag från Kina också. Det ska bli jättekul och spännande att möta dem, tycker Elliot Kronstrand.

”Ska bli väldigt kul”

Vilgot Kronstrand är född 2007, men är uttagen till det yngsta Team Sweden-laget med spelare födda 2006.

– Jag tycker att det ska bli väldigt kul att möta spelare och lag från andra länder än Sverige, säger Vilgot Kronstrand.

Båda bröderna Kronstrand spelar på centerpositionen.

– Jag skulle säga att jag är ganska teknisk och har bra speluppfattning, säger Elliot.

– Jag har bra spelförståelse och är spelskicklig, säger Vilgot.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt