Annons:

VIBK inledde med cupseger efter stark insats

Vimmerby IBK:s damer vann Westerviks IBK:s cup i helgen. Foto: Vimmerby IBK

VIBK inledde med cupseger efter stark insats

Vimmerby IBK, nykomling i damernas division 1, inledde försäsongen med en cupseger i Västervik. Finalen spelades mot ett av Linköpings IBK:s två lag och slutade 2–1.
– Det var en bra grej att köra igång med, säger tränaren Jonas Friberg.

Annons:

I helgen spelades premiäromgången av Westervik IBK:s innebandycup (WIBK CUP) på både herr- och damsidan. Damcupen hade från början sex lag men arrangören fick ett lag som drog sig ur, vilket gjorde att fem lag genomförde cupen i helgen. 

Linköpings IBK kom till start med två lag medan Vimmerby IBK, Westerviks IBK och IBK Åtvidaberg hade varsitt lag. 

På lördagen mötte alla lag varandra en gång och Vimmerby noterades för en seger, ett kryss och två förluster och kom trea i gruppen. 

– Det var många täta och jämna matcher så det var viktigt test för oss inför säsongen. Vi fick testa flera olika uppställningar och se var vi ligger i jämförelse med de andra lagen. Resultaten spelar inte så stor roll, säger Jonas Friberg. 

Starkt slutspel av VIBK

I slutspelet tog Vimmerby två raka 2–1-segrar‚ först mot Linköpings IBK lag vit i semifinalen och sedan mot Linköpings IBK lag svart i finalen. Edith Edvardsson och Elin Andersson nätade i semifinalen och Greta Koponen och Elin Andersson i finalen. Westervik åkte ut i semifinal mot Linköping lag svart.  

– De två sista matcherna var bättre än matcherna som vi spelade på lördagen. Vi var mer aggressiva och vårt nya spelsystem satt mer och mer. Vi kunde faktiskt ha tagit någon mer seger på lördagen, säger Friberg. 

Hur ser det ut inför säsongen i division 1?

– Det ser bra ut, vi är dock lite kort om folk men det visste vi om. Vi har hållit igång hela sommaren och vi behöver kanske få in några fler spelare för att jag ska känna mig mer bekväm, säger Friberg. 

Det var ett kollektivt starkt Vimmerby som tog hem cupsegern och extra beröm delades ut till den unga målvakten Wilma Djurstedt, född 2003, som stod samtliga matcher. 

På herrsidan spelade Westerviks IBK, Fliseryds IBK och Carlshamns IBK träningsmatcher mot varandra med speltiden 2x20 minuter. WIBK kryssade mot Carlshamn och föll med 0–1 mot Fliseryd. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt