Annons:

Toppen mot botten i första derbyt på många år: ”Spelar mindre roll”

Elliot Kronstrand skadade fot på gårdagens träning och det är osäkert om VIBK-centern spelar kvällens derby mot Westerviks IBK. Foto: Ossian Mathiasson

Toppen mot botten i första derbyt på många år: ”Spelar mindre roll”

Vimmerby IBK har som målsättning att vara med i toppen av division 2. Då är tre poäng av stor vikt i kvällens derby mot ett bottentippat Westerviks IBK.
– Nyckeln för oss är att få upp tempot i spelet och spela så mycket som möjligt med bollen, säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Annons:

Efter två inledande vinster var bortamatchen mot toppkonkurrenten KFUM Jönköping en kraftmätning som Vimmerby IBK förlorade med 2–4. 

I kväll är det dags för ny match och nya möjligheter till att kliva på segertåget igen.

VIBK tar emot Westerviks IBK i en på förhand intressant derbytillställning. Senast VIBK och WIBK möttes i seriesammanhang var säsongen 2015/16. 

– Det ska bli roligt med derby. Det var ett tag sedan vi mötte Westerviks IBK i seriesammanhang, säger VIBK:s huvudtränare Alexander Pettersson. 

"Tabellplacering spelar mindre roll"

Vimmerby står på sex poäng efter matcher och Westervik har inlett med tre raka förluster. 

– De har fått en tuff start och vad jag förstår har de haft mycket skadeproblem och sjukdomar. Spelmässigt har det varit jämna matcher, men de har inte haft det lilla extra, säger Alexander Pettersson. 

Han förväntar sig en jämn match och hoppas att spelarna har fullt fokus på uppgiften.

– Derby är alltid derby och tabellplacering spelar mindre roll. Det är alltid lite extra anspänning och det handlar om att hantera den på rätt sätt och försöka se det som en vanlig seriematch. 

Vad blir extra viktigt för er del?

– För vår del gäller det att få upp farten i vårt spel och hitta tillbaka till speeden som vi hade mot Växjö IBK Utveckling och äga bollen så mycket som möjligt. Har vi det tempot i vårt spel är vi svårslagna. Vi måste skita ner oss lite mer, komma in mer på kassen och ta större plats. Det känns som att vi hamnade mycket på utsidan mot KFUM Jönköping och det blev inte så farligt.

Kronstrand testar på uppvärmningen 

Elliot Kronstrand skadade foten på måndagens träning och kommer testas på uppvärmningen. 

IF Ariels målvakt Alexander Adolfsson är för första gången uttagen till match med VIBK. Det återstår att se om det blir Adolfsson eller Jesper Ahnfeldt som får chansen mellan stolparna. Amin Rouissi, dubbellicensspelaren från Fliseryds IF, är inte med. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt