Vimmerby IBK chanslöst mot serieledaren

Greta Koponen gjorde ett av Vimmerbys två mål i förlustmatchen mot Craftstaden i innebandyettan.

Som väntat blev Craftstaden en övermäktig uppgift för Vimmerby IBK i fredagskvällens bortamatch i innebandyettan. Till slut förlorade man med hela 11-2.
– Vi möter ett jättebra motståndarlag, berömmer tränaren Jonas Friberg.

VIBK stretade dock emot bra i halva den första perioden, men sedan kom tre snabba mål för serieledarna från Oskarshamn och uppförsbacken blev plötsligt väldigt brant. 3-0 stod sig perioden ut.

VIBK inledde den andra perioden bra och efter tre minuter kunde Greta Koponen sätta reduceringen till 3-1 på straff. Strax därefter fick Vimmerby möjlighet att spela i numerärt överläge, men Craftstaden redde ut pressen.

Kände medgång

I stället kom 4-1 för hemmalaget halvvägs in i matchen. Man hann även göra 5-1 innan den andra perioden var i mål.
– Vid reduceringen och när de fick sin utvisning kände vi lite medgång. Och det är klart att det är stor skillnad på att få 3-2 istället för 4-1, säger Jonas Friberg.

Siffrorna rann iväg

I den tredje perioden rann det sedan iväg. Två mål under de två första minuterna och ytterligare ett mål tre minuter senare gjorde ställningen till 8-1.

Emma Djurstedt snyggade till siffrorna till 8-2, assisterad av comebackande Ammelie Lennström, men hemmalagets segersiffror slutade sedan inte förrän vid 11-2.

– Inte mycket att säga om. Över lag är de bättre än vad vi är – både tekniskt och sett till bolltempot. För att vi ska kunna rubba ett sådant här motstånd måste försvarsspelet sitta klockrent och vi måste utnyttja våra chanser, men det så var det inte i dag, säger VIBK-tränaren.

Lägligt uppehåll

Som vi tidigare har skrivit om lider Vimmerby av en tunn trupp med få spelare. Idag hade man visserligen elva utespelare och en målvakt, men en ljusning är i annalkande då nya spelare ska vara på väg in i laget.

Nu väntar ett lägligt uppehåll fram till 9 november för VIBK då man får tid att försöka slussa in de nya spelarna i laget och träna ihop med en större trupp.