Annons:

VIBK efter WO-matchen: ”Ambitionen är att få ihop det”

Vimmerby IBK fick inte ihop lag i lördagens match och tvingades lämna walk over. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK efter WO-matchen: ”Ambitionen är att få ihop det”

I lördags fick Vimmerby IBK lämna walk over på grund av spelarbristen. I dag höll klubbens styrelse ett möte om situationen.
– Ambitionen är att vi ska få ihop det, säger ordföranden Jens Carlsson.

Annons:

Vimmerby IBK gick upp i division ett i våras, men årets säsongsstart har inte varit lika angenäm. Laget har alldeles för få spelare och i helgen tvingades man lämna walk over.

– Det var olyckligt att vi inte fick ihop det i helgen och det var en del omständigheter som gjorde det. Vi har en väldigt tunn trupp och tränarna har fått kämpa stenhårt för att få ihop lag och i helgen lyckades vi inte, säger Carlsson. 

"Ska mycket till"

Klubben har nu tagit fram en handlingsplan och ska ta kontakt med spelartruppen inom den närmaste framtiden.

– Som jag ser det ska det mycket till för att det ska bli en ny wo-match, men går det så långt får vi fundera. Vi har brist på spelare och jagar för att få till en kontinuerlig lösning, men självklart finns risken. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Ambitionen är att vi nu ska sätta oss med spelarna och att vi inte ska behöva lämna wo i någon mer match.

Varför har ni hamnat i den här situationen?

– Dels för att vi har en för tunn spelartrupp och regelverket för innebandyn gör det svårare att använda yngre spelare. Vi får använda 03:orna, men nu tittar vi på att söka dispens så att vi kan få ta med yngre spelare. Vi får se vad förbundet säger.

Har ni fått några synpunkter till er från spelare som valt att sluta?

– Det har vi inte fått. Jag har inte så många månader i innebandyvärlden, men känslan jag har är att det var för få spelare och att alla hoppades att det skulle komma till några. Det är olyckliga omständigheter. Vi har en fin flickverksamhet under A-laget och vill verkligen få till det här året. Nästa år kommer det upp ett riktigt bra flicklag som kan ta steget och det är mycket därför som vi försöker klara det här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt