Annons:

VIBK föll stort i Ljungsbro –

Andreas Brodin gjorde sitt första mål i VIBK-tröjan efter comebacken.

VIBK föll stort i Ljungsbro – "Bra lärdom"

I fredags körde Vimmerby IBK över Linköping Legends hemma. På söndagsförmiddagen förlorade laget mot Bergs IK med hela 9-3. – Vi kommer inte alls upp i den nivå vi hade i fredags, säger VIBK:s spelande tränare Jonas Friberg.

Annons:

Linköping Legends blev en munsbit. Kanske satt den segern kvar i VIBK-spelarnas huvuden. Bergs IK, från Ljungsbro, blev nämligen ingen munsbit. Östgötarna, som ockå spelar i division två, vann den tidiga söndagsmatchen med stora siffrorna. 9-3 slutade träningsmatchen. 

– Jag tycker att det blir alldeles för stora siffror. Det var hyfsat jämnt spelmässigt, men vi slarvar och de gör mål på våra misstag. Det var stor skillnad mot i fredags och vi kommer inte alls upp i den nivån, säger Jonas Friberg. 

Satte hög press

Bergs IK inledde med att sätta en frenetisk press och fick också tidigt 3-0. 

– Vi kom in fel i matchen och de pressade högt på oss. Vi var inte riktigt med på det och kanske satt motståndet från i fredags kvar i huvudet. De här var betydligt vassare offensivt och mer strukturerade.

Stundtals värmde ändå VIBK-spelet. 

– Stundtals spelar vi bra, men så får vi en dipp och en till och en till. Då blir det för många mål i arslet. Men det är bättre att vi tar en sådan här match nu än senare, även om det drar ner självförtroendet. 

"Ska inte glömma"

Jonas Friberg känner att VIBK får ta storförlusten som en läxa. 

– Absolut, vi får försöka vända det här till något positivt. Nu har vi den här lärdomen och vet vad som händer om vi inte är på rätt nivå. Vi ska inte glömma den här matchen, utan vi ska komma ihåg våra misstag och vad som inte var bra. 

Jonatan Green, Andreas Brodin och Victor Wall gjorde VIBK:s mål. Adam Jacobsson, Alexander Johansson, Mattias Zeilon och Jesper Nilsson förtjänade beröm. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt