Annons:

Philip Elgestål avgjorde i förlängning mot Nybro. Foto: Ossian Mathiasson

VH vände på 16 sekunder – vann mot seriekonkurrenten

Underläge 3-2 med tre sekunder. 16 sekunder senare – effektiv tid – hade Vimmerby Hockey avgjort i förlängning mot Nybro Vikings.
– Det blir en extra krydda för moralen, säger tränaren Staffan Lundh.

Annons:

Upploppet på försäsongen för Vimmerby Hockey är här. Den sista matchen inför genrepet mot Nyköping spelades på onsdagskvällen mot blivande seriekonkurrenten Nybro Vikings.

Med tre sekunder kvar av ordinarie tid kvitterade Vimmerby Hockey till 3-3 genom Aku Alho. 13 sekunder in på förlängningen avgjorde Philip Elgestål och VH vann med 4-3 efter den sena vändningen.

– Jag tycker att vi har bra saker för oss i hela tredje perioden och vi kanske var värda kvitteringen ännu tidigare. Det blir en extra krydda för moralen när det blir så här. Vi plockar målvakten och orkar kriga hela vägen, säger Staffan Lundh. 

Nästan direkt på tekning i övertiden kom sedan det avgörande målet.

– Elgestål varvade upp bakom eget mål och det small direkt.

"Faller tillbaka lite"

Staffan Lundh var annars särskilt nöjd med den första perioden.

– Vi får en riktigt bra start, men faller tillbaka lite när vi får en utvisning som stör vårt momentum. De får 1-1-kvitteringen där också, men jag tycker att det är en ganska jämnt perioden ut.

VH:s andraperiod var dock ingen höjdare.

– Vi tar alldeles för mycket utvisningar där och får titta på hur vi agerar med våra klubbor och när det är värt att ta en utvisning. Vi känns jättestressade och jagar överallt och tappar våra linjer där. Men sedan samlar vi ihop oss och gör en bra avslutning på matchen. 

Genrep på fredag

Nybro målas av många upp som en tänkbar tabelletta längre fram.

– Det här är ett kvitto på att vi ligger med i nivån på den här serien. Det kommer krävas samma jobb oavsett om vi möter Nybro eller något annat lag. Varje match blir tuff, så det gäller att ha kontinuitet i allt vi gör. 

Nu återstår endast en match av den här långa försäsongen.

– Som tränare vill du alltid att det ska vara perfekt, men när vi spelar bra är det riktigt bra. Vi behöver hitta en lite högre lägstanivå, för andra perioden känns väldigt lång och jobbig. Det är svårt att spela 60 minuter perfekt, men det handlar om att undvika dippar och hitta en stabilitet. Det är en process som pågår hela tiden och jag tycker att vi är på väg åt rätt håll. Vi är där att det känns okej att dra igång. 

Hur skönt är det att det är genrep på fredag?

– Det är klart att det har blivit en lång försäsong. Normalt sett startar man runt de här tiderna, så det är lite annorlunda. Nu är det en match kvar och sedan har vi en vecka kvar att jobba. Då ska vi göra så mycket vi kan till seriespelet. 

De två första VH-målen gjordes av Hugo Ollila och Johan Schreiber. Extra beröm tilldelas Robin Christoffersson och Philip Elgestål.

– Vi är ett maskineri och en av våra styrkor är jämnheten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt