Annons:

Morgan Persson säger att Vimmerby Hockey inte kommer åka till Karlskrona.

Vimmerby kommer inte åka till Karlskrona: "Lämnat in en begäran om matchflytt"

Kalabaliken i Hockeyettan fortsätter. Nu kan DV berätta att Vimmerby Hockey inte tänker åka till Karlskrona för match på söndag.
– Vi har lämnat in en formell begäran om att flytta matchen, säger sport- och klubbchef Morgan Persson.

Annons:

Varken Bodens HF eller Karlskrona HK har skrivit något tv-avtal med Hockeyettan och det är något som upprör övriga klubbar i ligan. I söndags gick Örnsköldsvik längst hittills och vägrade spelade bortamatchen mot Boden. 

Mörrum planerar nu att göra samma sak på onsdag och under måndagskvällen hölls ett möte mellan klubbarna i Hockeyettan. På tisdagsmorgonen gick VH:s styrelse också ut med ett uttalande:

"Vimmerby Hockey vill med denna information uttrycka sitt fulla stöd för Örnsköldsvik HF:s beslut att inte spela bortamatchen mot Bodens HF, och Mörrums GoIS beslut att vilja flytta bortamatchen mot Karlskrona HK", skriver klubben.

I pressmeddetlandet skriver Vimmerby Hockey vidare att KHK och Bodens agerade är i strid med gällande tävlingsbestämmelser och att de utgår från att några sanktioner inte kommer utfärdas mot varken Örnsköldsvik eller Mörrum från förbundet.

Nu kan Dagens Vimmerby berätta att Vimmerby Hockey planerar att agera likt Örnsköldsvik och Mörrum.

– Vi har lämnat in en formell begäran om att flytta matchen tills saken är utredd och tills parterna kommer tillbaka till det som gäller. Jag menar att man, oavsett vad, snällt ska respektera de gällande avtal som finns oavsett om man ramlat ur en högre serie. Man behöver inte acceptera det men man ska respektera det. När ett nytt avtal ska förhandlas då har man all rätt att påverka avtalet, säger Morgan Persson.

"Fler lär följa efter"

VH-sportchefen tror att fler lag kommer följa deras exempel.

– Nu är det vi och Mörrum och de allra flesta lagen i norr. Jag tror att fler lag i söder kommer följa efter. Vi hade ett möte och klubbarna är överens. Därför har vi begärt att flytta matchen till ett senare datum. 

Hur ser du på risken att det blir WO-förlust på söndag?

– Det vet jag inte. Det är dumt att spekulera i det. Vi har inte begärt att ställa in matchen, vi har bett om att få flytta matchen. 

Om ni inte hör något, kommer ni åka till Karlskrona då på söndag?

– Vi kommer inte åka dit.

Då finns det väl en risk för att KHK tilldöms segern?

– Den risken finns, men vi får avvakta och se vad som händer med Örnsköldsvik och Mörrum. Det här är ingen fråga som kan gömmas undan i en skrivbordslåda. Det går inte att hoppas att det ska regna bort, man måste ta tag i det här omgående och få klarhet i frågan. 

Hur ser du på KHK:s argument, att man förlorar på det här avtalet?

– Det finns saker i avtalet som vi skulle vilja se vara annorlunda, men det får vi ta i nästa upphandling. Det går inte att plocka russinen ur kakan. Hur skulle det se ut om HV71 sket i Allsvenskans avtal? Det gör inte HV. De accepterar läget tills den dagen de är tillbaka i SHL. Samma sak får gälla för Boden och Karlskrona. Man behöver inte vara nöjd med avtalet, men man får respektera det, säger Persson och fortsätter:

– Vi har skrivit på ett avtal och är lojala mot det avtalet. Det här att bara köra sin egen grej är fel väg att gå. Man får acceptera att man är i division 1 och utan något avtal kanske klubbarna inte får en spänn. Det är det vi riskerar, att ATG ledsnar ur på det här och att de andra samarbetsparterna gör det också.

"Vill inte spekulera"

Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson säger så här om hur han ser på förbundets agerande:

– Jag har egentligen ingen kommentar och vill inte spekulera, men man måste komma till ett slut i den här soppan. Jag är inte insatt i alla turer, men förbundet måste uttala sig. 

Vad tänker du om hela situationen?

– Det är jävligt tråkigt och flyttar fokus från det vi ska hålla på med. Det har tar udden och glädjen från det vi ska hålla på med och det tar också tid och energi. Vi ser ingen anledning att inte stötta de andra klubbarna. Vi är helt eniga i det här.

Hur reagerade du när Örnsköldsvik agerade som man gjorde i söndags?

– Rykten går snabbt och jag hade på känn att något skulle hända. Jag har någonstans full förståelse för att tålamodet tryter och att nog är nog. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt