Annons:

Mats Lusth: ”Passar väl inget lag förutom Vimmerby”

Kristianstad kommer till Vimmerby i morgon för den första matchen i playoff tre. Foto: Linus Johansson

Mats Lusth: ”Passar väl inget lag förutom Vimmerby”

Kristianstad valde Vimmerby framför Piteå. Men tränaren Mats Lusth verkar inte se VH som någon drömmotståndare.
– Hade Piteå legat närmare geografiskt kanske vi hade tagit dem istället, säger Mats Lusth till Dagens Vimmerby.

Annons:

När valet till playoff tre gjordes i söndags valde Troja/Ljungby att möta Mariestad. Kristianstad valde sedan som tvåa och hade då Vimmerby och Piteå att välja på. Valet var givet.

– Att åka till Piteå tar ju i stort sett ett och ett halvt dygn. Vi hade knappt hunnit hem till hemmamatchen. Det kändes inte som ett alternativ. Det hade mycket med geografi att göra. Hade Piteå legat närmare kanske vi hade tagit dem istället, säger Mats Lusth.

Fundersam över Trojas val

Nu blev det alltså Vimmerby istället. Något som förvånade Mats Lusth så smått.

– Det var inte riktigt väntat. Jag tror att Troja har bättre statistik mot Vimmerby än vad de har mot Mariestad. Jag är lite fundersam över varför de inte tog Vimmerby. Men den här tiden på säsongen är det tufft och vilket lag man än väljer blir det tuffa matcher.

Vad har du för tankar kring Vimmerby?

– Att möta dem på deras hemmaplan är tufft, men vi har vunnit där den här säsongen. Vi är förberedda på hur det kommer att se ut och vet vad som väntar. Vi hoppas ändå kunna vinna borta och sen vet vi att vi är starka hemma.

Rinken oroar

Den lilla rinken i Vimmerby ishall gillas inte av Mats Lusth.

– Den passar väl inget lag förutom Vimmerby, som tränar och spelar på den hela säsongen, egentligen. De utnyttjar det till sin fördel och kommer alltid ut hårt. Men vi har varit där två gånger den här säsongen och har lärt oss av det.

Mats Lusth tycker att hans lag kommer till playoff-mötet med Vimmerby i bra form.

– Det har sett bra ut på slutet. Vi gjorde en riktigt bra bortamatch mot Nybro och sedan var vi bra i 50 minuter i hemmamatchen. Efter det blev vi bekväma och släppte in ett par mål, det var onödigt av oss.

Hur är läget i laget?

– Det finns lite frågetecken. Roger Olsson, som har varit skadad en tid, har kört för fullt i tre-fyra dagar, vi får se om han är med, säger Mats Lusth.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt