VH TILLBAKA SOM VINNARE – VANN ÅNGESTMÖTET MED HUDDINGE

Vimmerby Hockey jublar efter sitt 1-0-mål i segermatchen mot Huddinge. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby Hockey är tillbaka som vinnare. Hemma mot Huddinge IK blev det seger i måstematchen med 2-0 (0-0, 0-0, 2-0) efter en match det inte direkt sprakade om.

Vimmerby Hockey inledde veckan med att göra en riktigt stark insats hemma mot Väsby i onsdags. I fredags var Vimmerbys insats inte i närheten av den – och laget föll i den viktiga bortamatchen mot Hanviken.

På söndagen var det ännu viktigare när VH ställdes mot Huddinge IK. Tre poäng hade betytt enormt inför den dramatiska avslutningen av Allettan.

Den första perioden var krampaktig från båda lagen. Varken Vimmerby eller Huddinge skaffade något särskilt tryck eller speciellt heta chanser.

Vimmerby var, om man ska leta, närmast ett mål i en händelsefattig öppningsperiod.

Skotten blev 9-7.

Tamt PP-spel

33 sekunder in på den andra akten fick VH chansen i matchens första numerära överläge. Det powerplayet kommer inte gå till historien direkt. Vimmerby skapade ingenting.

Mycket mer hände inte i matchen förrän Björn Jonason åkte ut för slashing. Vimmerby fick på nytt möjligheten i fem mot fyra efter drygt nio minuter. Det numerära överläget pågick endast i cirka 45 sekunder innan Jakob Karlsson åkte ut för fasthållning. Fyra mot fyra-spelet blev något öppnare, men när Huddinge fick möjligheten i powerplay hände heller inget av värde.

Några minuter senare fick Huddinge ytterligare en chans i powerplay men inte heller då skapade man något av värde. Huddinge fick periodens bästa chans efter knappt 18 minuter, men pucken smet utanför.

Skotten blev 13-8 till Vimmerby i mellanperioden.

Avgjorde i tredje

Vimmerby inledde något piggare och hetare i den tredje perioden. Efter knappt fem minuter skulle man också få spräcka målnollan. Anton Carlsson kunde peta in en retur och göra ett viktigt 1-0-mål för VH.

Efter 6.45 fick Vimmerby också en gyllene chans att utöka ledningen när Huddinge på nytt drabbades av en tvåminutersutvisning. Precis som de tidigare chanserna i spelformen blev det utan utdelning.

Huddinge hade svårt att få tryck på Vimmerby och när man drabbades av en ny utvisning med knappt åtta minuter kvar blev kvitteringsjakten ännu svårare.

Vimmerby lyckades inte förvalta möjligheten och 1-0 stod sig.

Med knappt fyra minuter kvar sköt Christoffer Odljung i stolpen. Det var det närmaste Huddinge kom att utjämna. Med knappt två minuter kvar av matchen kunde Todd Winder fastställa slutresultatet till 2-0.

Vimmerby tog tre mycket viktiga poäng och har nu både Hanviken och Huddinge bakom sig.

Mer om matchen senare.

Poäng, VH: Anton Carlsson (1+0), Todd Winder (1+0), Jakob Karlsson (0+1), Pelle Ström (0+1), Isac Andersson (0+1).