Annons:

Ishockeykarriären är över för Helge Holmstrand efter alla hjärnskakningar han har ådragit sig genom åren. Foto: Ossian Mathiasson

Efter hjärnskakningarna – Helge, 21, tvingas avsluta hockeykarriären

Vimmerby Hockey-backen Helge Holmstrand, 21, tvingas avsluta karriären. Sviterna från flera hjärnskakningar gör att hockeykarriären är över. 
– Ett tråkigt beslut att fatta, men jag har funnit mig i det, säger Helge Holmstrand.

Annons:

När Vimmerby Hockey gästade Kalmar HC den 7 januari i år ådrog sig Helge Holmstrand ytterligare en hjärnskakning, hans fjärde hjärnskakning under alla år som aktiv ishockeyspelare. 

Tiden efteråt blev jobbig och han plågas än i dag av huvudvärk. De uppenbara riskerna med att fortsätta spela ishockey får honom att avsluta karriären och lägga skridskorna på hyllan. 

– Efter för många hjärnskakningar tackar jag för mig. Jag tog det definitiva beslutet för några månader sedan och jag fann mig i det rätt så snabbt. Jag känner så här i efterhand att det var rätt beslut i rätt tid, säger Helge Holmstrand. 

"Har inga måsten längre"

Att lägga av var ett beslut som växte fram efter den smäll han ådrog sig i Allettan-mötet med Kalmar HC. Även om det var tufft tycker Holmstrand att det känns som ett klokt beslut. 

– Jag har fortfarande en hel del huvudvärk och läkarna säger att man kan få leva med huvudvärken ett tag. Jag vet inte om den kommer gå över eller inte, så jag får lära mig att leva med det. Sedan smällen har jag tagit det lugnt, njutit av livet och umgåtts med vänner, familj och flickvän. Nu har jag inga måsten längre. Jag jobbar sedan några veckor tillbaka på Tomas Tak&Bygg här i stan, säger Holmstrand. 

Holmstrands inlägg på Instagram, där han meddelar att han lägger av med ishockeyn, har uppemot 700 gilla-markeringar och 150 kommentarer. 

– Jag blir väldigt glad över att det finns så fantastiskt många personer som bryr sig och skriver fina saker. 

Gjorde a-lagsdebut som 15-åring

Helge Holmstrand debuterade i VH:s a-lag i Hockeyettan redan som 15-åring säsongen 2016/17 och gick därefter på hockeygymnasiet i Jönköping i tre år innan han återvände tillbaka till moderklubben. Hans hockeykarriär avslutades med två säsonger i VH. 

– Fjolårssäsongen var fantastisk och vi hade roligt i laget trots att det gick upp och ner rent resultatmässigt. Att få avsluta min karriär i Vimmerby var väldigt roligt. Att gå från HV71 till Vimmerby var kanske inte det jag hade tänkt mig från början men jag tycker att det var rätt steg att ta.

Har du tankar på att återvända till hockeyn i någon annan roll i framtiden?

– Inte i nuläget. Jag kommer inte ha någon fast roll men jag tänker hänga en del i ishallen och hjälpa till på lite ungdomsträningar när jag har tid. Jag kommer nog inte kunna släppa hockeyn helt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt